Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 16 december 2022

Veckobrev år 2 v.50

 Hej!

Här kommer sista veckobrevet för 2022. Då var halva år 2 avklarad och vi uppskattar att få arbeta med era barn som kämpar och har gjort stora framsteg under terminen.

Matematik

Den här veckan har vi fortsatt med uppställning fast då med subtraktion istället. Lite klurigare med subtraktionen och framförallt att omgruppera. (det som vi förr sa växla eller låna till) Detta kommer vi fortsätta att nöta efter jul.

Svenska

Den här veckan har vi skrivit och ritat om vår favoriträtt och vårt porträtt och utseende.   I 2A har en del hunnit göra rubriker på chromebook där de fått öva att ändra stil och färg. Den andra halvan har nu också gjort Legilexi Test. Tyst läsning har vi haft och vi har nu lånat om alla böcker till de som ville låna om. Vi har lämnat tillbaka i två omgångar till de som har haft böckerna med sig. Sista chansen att lämna böcker till Lena eller Marie är på tisdag. Skulle det vara så att någon har en bok kvar så hoppas vi att ni kan lämna in den.  Ta gärna ett besök med era barn till biblioteket under julledigheten och låna några böcker. Vi har bibliotekskorten här i skolan men ni kan enkelt låna med ert barns personnummer och koden är det år som de är födda. Vi kommer att skicka med ett Jullovsbingo hem med olika läsutmaningar.

So

På so-lektionen har vi fortsatt redovisa intervjuerna och fortsätt se på filmen “Barnen i Bullerbyn”.

No

På no:n har vi gjort ett experiment och tittat på en film om luft. Vidare har vi läst och diskuterat en sida fakta om luft. När de kommer tillbaka efter jullovet ska vi ha ett experiment till och sedan ska de bygga en fallskärm på tekniken. Då kommer vi också ha genomgång på vad som kommer på provet som kommer att vara veckan därpå.  

Idrott

Den här veckan har vi dansat och lekt tomtesmyg.

Engelska

På engelskan fortsatte vi i 2A att titta på MUZZY. Då kunde även Lena lyssna på Legilexi avkodning 1 min med andra halvan. I 2B tittade vi på “The game”.

Musik

Den här veckan har vi sjungit många julsånger. Vi hann också med några gamla godingar!

Bild

På bilden har vi ritat självporträtt med hjälp av hjälplinjer. Då ser man hur proportionerna ser ut och var näsa, mun osv ska vara. Det var en utmanande uppgift som krävde tålamod, men alla barn gjorde sitt bästa.

 

Nästa vecka

Måndag Vi julpysslar, gör julgodis och ser på julfilm.

Tisdag Avslutning 8.20-10.00 Tag med eget fika eller frukt. 

Onsdag LOV

Torsdag LOV

Fredag LOV



Skolan börjar igen tisdag 10 januari kl 8.20 som vanligt.

Simning startar v.3 som vanligt men på fredagen v.2 på fredag kommer de som inte har klarat vattenprovet få åka att simma. Vi kommer att skicka ett mail eller sms till de som ska simma denna vecka.

 

Veckan efter jullovet v.2

Måndag- Studiedag (lov)
Tisdag- Idrott
Onsdag-
Torsdag-Idrott
Fredag- Simning endast för några



God jul och gott nytt år önskar vi i år 2!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar