Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 9 december 2022

 V.50


Vi har fått information om att många vårdnadshavare inte kommer åt veckobrevet på IST bloggen. Orsaken till det är oklar. Vi kommer fram till jullovet att publicera veckobrevet på både IST bloggen, i Classroom år 4 som ni kommer åt med ert barns google-inlogg samt på den gamla bloggen. Återkoppla gärna via mail om ni trots detta inte får tillgång till veckobreven. Veckobreven publiceras fredag eftermiddag. 


Matematik

under veckan som gått har vi arbetat med negativa och positiva tal där vi tränat på att:

  • Skriva positiva och negativa heltal på tallinjen,

  • storleksordnar positiva och negativa heltal,

  • utföra additioner och subtraktioner med positiva och negativa heltal


Till viss del fortsätter vi träna på detta under v.50. Vi kommer även träna på att läsa av tabeller och diagram samt skapa egna stapeldiagram och linjediagram. 


Svenska 

Den här veckan har vi skrivit instruktioner några hann inte riktigt klart så vi förlänger inlämningstiden till på tisdag. Vi kommer under nästa vecka prova följa en av de instruktioner som vi jobbat med. sedan kommer vi jobba med läsning och läsförståelse.


Engelska

I engelskan har vi i veckan jobbat med Presens av To Have (have-has) samt börjat skriva bedömningstexten som antingen handlar om vad man är rädd för eller en gång man blev rädd för eller skrämd av någonting. Vi har haft glosförhör på glosorna Halloween 1 och eleverna har fått nya glosor, Halloween 2, ni hittar dessa samt länken till glosor.eu i Eng. Classroom.


SO

Vi har i veckan gått igenom begrepp som hör till ämnet Religion - Livsåskådningar Vi har pratat om vad livsåskådningar är och att alla religioner är livsåskådningar  men att det också finns de som inte är kopplade till religion. Vi fortsätter jobba med detta under vecka 50.


Trevlig helg!

Pedagogerna i år 4


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar