Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 9 december 2022

Veckobrev år 2 v.49

 Veckobrev v.49


Hej!

En vecka som har blivit kallare och kallare……. Det är bra om ni pratar med era barn om att ta på sig ytterkläder när det är så kallt. En del är väldigt bekväma. Sedan vill vi tacka er för ert besök på synligt lärande. Vi tycker att era barn är väldigt duktiga på att berätta vad de arbetat med och de tyckte det var kul att se om ni kunde världsdelar,världshav och testa er på TRR och experiment.Stort tack till klassföräldrar i 2A för att ni ordnade fika.

Matematik

Denna vecka har vi arbetat med addition uppställning med och utan minnessiffra i både TRR och i matematikboken. Eleverna tycker att det är roligt och räknar på för fullt.

Svenska

Vi har fortsatt med “Boken om mig själv” då vi har skrivit och ritat om min familj och flera har också börjat med mitt porträtt.

So

Den här veckan har vi lärt oss mer om Alfred Nobel i GOTW. Flera elever har också fått redovisa sina intervjuer. Några kommer fortsätta att redovisa nästa vecka. Vi fortsatte även filmen “Barnen i Bullerbyn”.

No

Denna vecka har vi gjort två experiment om luft. Några blev sugna att visa er hemma och det behövs inte så många saker. En pet-flaska en ballong och två byttor till det ena och en  flaska med avtagen botten, plastpåse och tejp till den andra för att bygga en luftkanon. Vi har läst en faktasida om luft och pratat om detta. 

Idrott

Vi har arbetat med takt och rytm. Eleverna har fått lära sig en början på en ny dans som heter Superhero. Vi har även lekt en lek som heter spegelkull. 

Engelska

Vi har tittat på “Muzzy”.

Musik

Vi har lyssnat på ett avsnitt av De kidnappade instrumenten och tränat på några julsånger.

Bild

Vi har ritat självporträtt med hjälplinjer. Det var klurigt men alla barn gjorde sitt allra bästa.

Nästa vecka

Måndag-Simning grupp 2

Tisdag- Idrott, 2B 

Onsdag- 

Torsdag- Idrott, 2A

Fredag- Simning grupp 1, Läsläxa kap.15



Ha en skön helg önskar vi i år 2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar