Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 16 december 2022

Förskoleklass Blomsterängen

Förskoleklass Blomsterängen Veckobrev v.50

Hej alla elever och föräldrar,

Nu är sista hela skolveckan förbi och terminen börjar lida mot sitt slut. Vi har haft en bra termin fylld av lek och lärande. Tänk att första terminen i förskoleklass är avklarad. .

Den här veckan har vi fokuserat på att jobba klart med det vi har i våra lådor. Vi har inte börjat med ett nytt arbetsområde utan vi vill börja det nya året med så tomma lådor vi kan. Det har gått bra och eleverna har arbetat på flitigt. Vi har arbetat mycket i halvgrupp; halva grupperna har haft lekgrupp och halva grupperna har arbetat med vår julkalender. I julkalendern den här veckan har vi bland annat gjort många rörelseövningar. Det har varit uppskattat bland eleverna och det har varit svettiga övningar. Prata gärna med ditt barn om rörelseaktiviteterna. I julkalendern har vi även öppnat luckor med julgranspyssel och spel där vi pratat om värdegrund och att våga visa känslor. Vi har läst i vår julbok Fyra veckor till jul, och vi har övat på vår hörförståelse och ordförståelse. Vi har även sjungit julsånger tillsammans.


På lucia fick vi ta del ett fint luciatåg som genomfördes av årskurs tre. Vi satt ute i korridoren som publik och det var en trevlig stund. Dessvärre fick inte alla i förskoleklassen ta del utav luciatåget då det krockade med idrotten. På idrotten lekte de en lek som heter Slime och robot.

Idag (fredag 16/12) bjöd en av våra klasskompisar på isglass för att eleven tyvärr ska flytta och därmed slutar hos oss. Som tack gav vi i förskoleklass Blomsterängen en bok fylld av fina hälsningar till kompisen. Eleverna fick rita ett minne med kompisen och skriva en liten hälsning. Vi satte ihop alla teckningar till en bok. Det var ett fint avslut på dagen och veckan.

Charlotte är tyvärr fortsatt sjukskriven fram till skolstarten i januari. Vi hoppas att hon är tillbaka med oss då.

Vi välkomnar Madeleine till oss som arbetar som resurs.

På tisdag den 20/12 är det julavslutning och eleverna går i skolan från 8:20 till 10:00. Julavslutningen är obligatorisk. Julavslutningen är bara för elever och pedagoger. Ditt barn får ha med mig en liten fika i form av bulle, kaka och festis. Vi kommer att ha en mysig och trevlig stund i klassrummet där vi fikar och pratar. Sedan kommer vi att gå till matsalen för att träffa andra elever och lyssna till rektor.

Skolan börjar igen tisdagen den 10 januari 2023 kl 8,20.

 

Vi bifogar länken till rektorsbrevet till er vårdnadshavare. 

https://drive.google.com/file/d/19c-xXzFh-gjc3Rf0CDQWIqy8f2-VDojn/view?usp=sharing

Tack för vår första termin tillsammans och för ett gott samarbete. Vi ser fram emot nästkommande termin.  

Trevlig helg

Önskar

Matilda, Charlotte, Ida-Marie, Lina, Sebastian, Jocke, Felix och Madeleine.


charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar