Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 2 december 2022

Förskoleklass Blomsterängen

 Förskoleklass Blomsterängen Veckobrev v. 48 


Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas ni har haft en bra vecka. Det har vi!

I söndags var det första advent så vi tände vår adventsljusstake i måndags som sitter på våra fönster. Vi pratade om advent och om varför vi tänder ett ljus varje söndag i december.

Den här veckan har vi återupptagit vårt bokstavsarbete. Vi fortsätter bokstavsarbetet med bokstaven Cc. Eleverna har övat på att forma bokstaven c, både som gemen och versal på två olika arbetsblad. Vi tittade på Bästa bokstaven på Urplay. Vi har skrivit upp ord som börjar på bokstaven C och eleverna har jobbat på mycket bra.

I ateljén fortsatte vi vårt mönsterarbete. Eleverna har fått rita sitt eget mönster och sedan färglagt med färg. Det har varit bra arbetspass i ateljén.

Nu är Sebastian tillbaka från sin föräldraledighet, så vi hälsar honom varmt välkommen tillbaka. Det innebär att han tar över idrottslektionerna nu. På idrotten i veckan lekte de Katt och råtta. Låt gärna ditt barn berätta om och beskriva leken.

Igår (1/12) öppnade vi första luckan i vår julkalender. Vi pysslade tomtar och de blev så fina. Låt gärna ditt barn berätta om tomtens meddelande till oss. Idag fredag (2/12) var det en tipspromenad i den andra luckan, det inkluderade både frågor och rörelseaktiviteter. Det har varit uppskattade aktiviteter bland eleverna.

Förskoleklassen har börjat läsa en ny bok nu när julen närmar sig. Den heter Fyra veckor till jul och handlar om ABC-klubben (Asta, Bea och Cesar). Vi kommer att läsa tre kapitel i veckan ända fram till jullovet. Boken följer karaktärerna Asta, Bea och Cesar i varsina kapitel där händelser berättas ur alla tre barnens perspektiv. Till varje kapitel följer läsförståelsefrågor och vi tar upp svåra ord och förklarar dem.


Om ni inte har lagt in tider för jullovet så önskar vi att ni gör det snarast. Om ni har rullande schema i IST så ändras det inte manuellt därför måste ni aktivt gå in och ändra era barns tider för lovet. 

Charlotte är tyvärr sjukskriven fram till den 12/12. Vi hoppas att hon är tillbaka då. Tills vidare hänvisar vi er att kontakta Matilda via mejl om frågor eller funderingar uppstår, som gäller Charlottes mentorselever (vitsippor och rosor). 

Vi vidarebefordrar nedan ett meddelande från klassföräldrar i förskoleklass Blomsterängen.

Här interagerar vi som är föräldrar/vårdnadshavare till barn i förskoleklass Blomsterängen, HT22/VT23 på Bråviksskolan, Norrköping.

Information från klassföräldrar kommuniceras huvudsakligen via gruppen; vid enstaka tillfällen kan information även komma att förmedlas via pedagogernas veckobrev. 

Vi siktar på att samordna åtminstone ett tillfälle per termin då vi hittar på nåt kul tillsammans med barnen. Den första sammankomsten förläggs till VT23. Förslag på aktiviteter och evenemang välkomnas! 

Det går såklart utmärkt att dra ihop och arrangera sammankomster på eget initiativ! Hojta bara till så hjälper klassföräldrar att nå ut med info via gruppen! :)

https://www.facebook.com/groups/1559774941124018/?ref=share_group_link

 Allt gott, och trevlig helg önskar familjen Vogel 

 

 

Tack för en fin vecka tillsammans och för ett gott samarbete. 

Vi önskar er en trevlig helg,

Matilda, Charlotte, Lina, Ida-Marie, Joakim, Felix och Sebastian

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar