Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 9 februari 2023

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 7

Vi hade en fantastisk dag i Himmelstalund med skridskoåkning och tipspromenad. Det var härligt med en utflykt tillsammans.

Nu har ni utvecklingssamtalsdokumentet på IST så läs på inför samtalet nästa vecka. Det är ett nytt sätt för oss att dokumentera utvecklingssamtalet så är något felaktigt så ändrar vi det i efterhand.

Eleverna har haft svårt att lyssna och vara trevliga på bandyplanen så vi har bestämt att de som inte följer oss pedagoger i det vi har bestämt vad gäller regler och förhållningssätt får pausa i två veckor. Vi har delat upp det så 1A spelar on och to lunchrast och 1B spelar må och ti lunchrast. Nu har det fungerat bättre när det inte är så många som spelar samtidigt.

Vecka 8 är det sportlov och eleverna är lediga från skolan. Kom ihåg att underhålla läsningen under lovet.

Vi kommer under en period att arbeta med religion och börja med skapelseberättelsen.

I matematiken har vi arbetat med alla tiotal upp till hundra så nu är det viktigt att de som inte kan räkna till hundra övar med hundrarutan en kort stund, 5 minuter, varje dag. Det som flera tycker är svårt är tiotalsövergången, 19-20 o.s.v.

I svenskan har vi arbetat med bokstaven Hh, format, skrivit och läst.

I engelskan arbetar vi med husdjur.

På idrottslektionen har eleverna lekt lekar. En av lekarna heter gammelgäddan och var väldigt uppskattad av eleverna.

På onsdag och torsdag vecka 7 ska eleverna ha med sig ombyte, handduk och inomhusskor till idrotten då de kommer till skolan i idrottskläder.

 

Läxa till måndag vecka 7

Läsläxa kapitel 19

Hundrarutan och kunna räkna till 100 för de som inte kan.

 

Läxa till måndag vecka 9

Läsläxa kapitel 20

Hundrarutan och kunna räkna till 100 för de som inte kan.

 

Trevlig helg önskar

Katarina Jenny Evalotth Madeleine Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar