Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 10 februari 2023

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v. 6 Förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,

Vilken spännande vecka vi har haft!

I matematiken har vi övat på begreppsförståelse ur Livet i mattelandet. Vi har fortsatt med vårt arbete ur TRR, där vi har övat mer på att sortera föremål i olika kategorier. Den här gången fick eleverna göra det enskilt för att sedan dokumentera sitt arbete. Detta inslag i undervisningen är något som fångar allas intresse och förståelse vilket är härligt att se. Vi brukar börja varje pass i TRR med Kalle Ankas räkneramsa.

I måndags arbetade vi i ateljén. Eleverna skapade vinterträd med hjärtan. De har övat på finmotoriken genom att klippa och limma. Det blev ett mycket fint resultat.

I Lyckostjärnan har eleverna presenterat, berättat om och ritat sina gosedjur som också var veckans läxa. Det fungerade jättebra och alla eleverna var noga med att följa våra regler som vi har när vi tar med saker hemifrån. Mycket bra jobbat! Vi avslutade veckan med att läsa det nya kapitlet ur Lyckostjärnans högläsningsbok. Där tränade eleverna på att förutspå händelsen i boken och de tog då även hjälp av egna erfarenheter. Vi kommer att fortsätta med det nästa vecka.

Den här veckan har vi fortsatt med att rimma ur Trulles hemliga låda. Vi har även tränat på att hitta och att rita rimord i arbetsböckerna.

I tisdags hade vi en fantastisk skridskodag tillsammans. Eleverna var på bra humör, hjälpsamma, ordningsamma och aktiva på isen. De fick även gå en tipspromenad som handlade om vintern och om djur. Vi åt matsäck och hamburgare till lunch. De tyckte helt klart även att bussen var ett spännande moment. Eleverna har i efterhand ritat och skrivit om skridskodagen. Eleverna har verkligen fått mycket beröm och även vi pedagoger kom tillbaka till skolan med mycket positiv energi -mycket tack vare eleverna!

I onsdags hade vi en trevlig förmiddag i skogen med mycket lek.

Eleverna har även träffats i lekgrupperna och övat på sina sociala färdigheter.

Hoppas att ni har sett lappen om skolenkäten som ni fick via oss, från Skolinspektionen. Om ni inte har besvarat den digitala enkäten än kan ni svara på den fram till den 24/2-23.

tisdag den 14/2 är det idrott och då behöver de komma ombytta på morgonen. Ta med inneskor, vattenflaska, handduk och parfymfri duschtvål. Tänk på att man behöver vara effektiv i omklädningsrummet om man ska duscha – det skulle ni kunna prata om även hemma och vi fortsätter förstås att påminna om det här i skolan.

onsdag den 15/2 går vi till skogen. Tänk på kläder efter väder. Det går bra att ta med sig frukt, grönsak eller smörgås, fylld vattenflaska och varmdryck. Tänk på att inte skicka med något fikabröd. Det underlättar för oss om vi kan hjälpas åt att hålla oss till den matsäcken som vi har angivit.

Vecka 8 är det sportlov och barnen är lediga från skolan. Fritidshemmet är öppet för er som har anmält tillsyn.

Vi vill verkligen tacka för en riktigt bra vecka. Hela Blomsterängen har verkligen fått mycket välförtjänt beröm den här veckan, både i och utanför klassrummet. Vi är mycket stolta över alla elever som hela tiden utvecklas framåt och gör sitt bästa. Vi tycker alla att det är jättekul att jobba med er och ser redan framemot nästa vecka. Ha nu en riktigt skön helg tillsammans med mycket lek och rörelse!

Tack för ett gott samarbete.

 

 

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke, Sebastian & Felix

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar