Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 3 februari 2023

Veckobrev v. 5 årskurs 3

 Veckobrev v.5 Årskurs 3


Hej alla vårdnadshavare!

Då har ännu en vecka flugit förbi! Tiden går snabbt när man håller igång och lär sig massor av nya saker. 


Information


Skridskodag

Nästa vecka och veckan därpå kommer år 3 ha skridskodag! De elever som är i blåa gruppen kommer att åka fredag 10/2 och den röda gruppen kommer att åka fredag 17/2.
Vi åker från skolan 8:20 och kommer vara tillbaka lagom till lunch. Halvdagen kommer bestå av ett lektionsupplägg där eleverna kommer träna färdigheter i skridskor som åka framåt/bakåt, svänga och bromsa. Vi kommer leka lekar och köra lite hinderbanor. Eleverna kommer även få åka lite fritt och fika. 

Eleverna ska ha med sig skridskor och hjälm samt fika. Har ni inga egna skridskor så är ett tips att låna av vänner eller FRITIDSBANKEN som lånar ut till allmänheten. Det finns vid Klockaretorpet (fritidsbanken.se). Tänk på varma kläder och gärna extra ombyte.

Vid frågor, kontakta idrottsläraren Robin robin.ahlberg@norrkoping.se 



Ämnesinformation


Svenska

Denna vecka har vi arbetat med adjektiv. Vi pratade om olika ordklasser men fokuserade sedan på adjektiv. Vi ritade upp en “ful” katt på tavlan, som vi sedan beskrev med hjälp av adjektiv. Barnen fick sedan säga olika adjektiv som vi satte in i en berättelse. Resultatet blev väldigt roligt och det blev väldigt mycket skratt. Vi har också arbetat med faktatexter. Barnen har själva fått läsa texter och sedan svarat på frågor. Vi har också hunnit med att göra “ en ska bort” som lite träning inför muntliga NP. Vi har även hunnit med läsresan. 


Veckans ord v. 6
Vi önskar att eleverna har med sig den lilla boken på fredagar för att skriva in de nya orden.  (vecka v.6  se nedan)
1. schema, 2. champinjon, 3. affisch, 4. choklad, 5. dusch, 6. lunch, 7. chef, 8. chans, 9. schampo, 10. schäfer, 11. charmig, 12. mustasch. 



Matematik

I matematik den här veckan har vi påbörjat arbetsområdet om klockan. Eleverna har arbetat med den analoga klockan i årskurs 2, men då det fanns mycket osäkerhet hos eleverna har vi lagt denna vecka på att arbeta utanför matteboken med enbart fokus på att repetera och befästa den analoga klockan. Vi har haft grundliga genomgångar i klockans olika delar där vi även hittat lite små knep för att försöka minnas genom att dela in klockans delar i olika delar. Vi har sedan tränat och tränat och tränat på analoga klockan, med fokus på hel- och halvtimmar, kvart över/i, tjugo över/i och alla andra olika typer av klockslag. Eleverna har fått arbeta i olika arbetshäften och med olika aktiviteter där vi t.ex. har kört klockstafett i smågrupper. Eleverna har även haft möjlighet att träna på NOMP, vilket ni gärna även får uppmuntra att dem även tränar på hemma.


Tips på samtal/repetition med ert barn:
a) Ta tillvara på helgen och låt denna helg vara i klockans slag. Samtala gärna om den analoga klockan med ditt barn och ställ frågan flera gånger under dagen där ditt barn får ta reda på och berätta vad klockan är. På det sättet får den repetera kunskapen vi gått igenom under veckan. Vid osäkerhet ger även möjlighet för dig att hjälpa ditt barn repetera sina kunskaper och även befästa dem. Klockan är ett arbetsområde som kräver mycket tid och mycket träning för att befästa. Därför uppmanas ni att fortsätta träna analoga klockan hela tiden med era barn. 


So
Den här veckan har vi börjat arbeta med bronsåldern. Vi har sett på arkeologens dotter, som i detta avsnitt kommit till bronsåldern. Vi har även läst och svarat på frågor. Vi har tittat på lilla aktuellt och haft spännande diskussioner om det vi sett.



NO/Tk 

vi har under denna vecka fortsatt med magnetism och ska snart börja avsluta vårt område men innan det har eleverna fått chansen och bygga en kulbana med hjälp av glasspinnar och kartong. Vi kommer sedan att testa detta genom att dra en magnet på undersidan för att se att kulan klarar banan.  


Engelska

I engelska den här veckan har vi börjat ett nytt arbetsområde om mat. Eleverna har fått ge exempel på matord som de kan och sedan har vi sett ett avsnitt av The game som handlade om just mat i olika former. Efter det har eleverna fått repetera innehållet ur avsnittet genom att svara på frågor i ett arbetshäfte, samt fortsätta öva på begreppen och orden de lärt sig som handlar om mat. 


Idrott 

Vi kommer arbeta med olika typer av lekar.


Musik
Vi fortsätter med rytm och takt. 


Vecka 6
Mån: 

Tis: Idrott blå grupp

Ons:

Tor: Idrott röd grupp
Fre: Skridskodag blå grupp, ingen idrott för röd grupp, veckans ord.

Hoppas ni får en trevlig helg!
Hälsningar, pedagogerna i årskurs 3

linnea.sjoo@norrkoping.se
therese.skoldeback@norrkoping.se
vanessa.forsyth@norrkoping.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar