Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 17 februari 2023

År 2 veckobrev för vecka 7

Veckobrev v.7

Hej!

Den här veckan har varit full med olika aktiviteter. De har badat i äventyrsbadet, varit på stadsbiblioteket, vaccinerat sig, åkt skridskor och haft en dag i skolan som för 100 år sedan. Som ni märkt har vi avslutat intensivt och alla är värda ett skönt lov efter det.

Matematik

I matematiken har vi denna vecka fortsatt arbeta med multiplikation.Alla kommer  kommer att få tabeller att träna på i NOMP efter utvecklingssamtalen. De flesta i 2A har redan fått tabeller.

Svenska

Vi har fortsatt med Boken om mig själv, högläsning och tyst läsning samt läsförståelse.

So

Vi har fortsatt arbetet i kristendom och den här veckan läste vi Barnens bibel om Ormen, frukten och den första synden.

I Grej of the week så lärde vi oss mer om Vasaloppet. Nästa ledtråd till veckan efter lovet är “het vägg”.

No

Denna vecka har vi pratat om planeterna och repeterat  solen.

Bild

Vi har samarbetat med No och ritat solsystemet. Vi använde färgpennor och arbetade med nyanser genom att måla flera lager färg.  

Idrott

Vilken härlig halvdag vi fick när vi åkte skridskor! Så roligt att se eleverna vilja lära sig nya saker och utmana sig. Det var många som ville fortsätta åka och göra det snart igen. Tips är att det på Norrköpings kommun står öppettider för skridskor på flera ställen i Norrköping. Passa på att åka med era duktiga barn :) 

Nästa arbetsområde är gymnastik efter lovet. 


Engelska

Den här veckan har vi lyssnat och läst boken The Barbeque. Vi har också sett ett avsnitt av The game - clothes and body.


Nästa vecka - lov


Vecka 9

Måndag-.

Tisdag- ‘Idrott

Onsdag-

Torsdag- Idrott

Fredag-.Läsläxa kap 22 


Trevlig helg!

Vi i år 2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar