Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 10 februari 2023

Veckobrev v. 6 År 2

 Veckobrev v.6


Hej!

Ännu en vecka med många samtal och det känns väldigt givande att träffa er då vi får berätta om era barns utveckling och ni har chans att ställa frågor.

Vädret har slagit om och vår skolgård är väldigt lerig igen. Det behövs ibland flera omgångar extrakläder. Framförallt till de barnen som spelar fotboll.


Matematik

Denna vecka har vi börjat arbeta med en TRR period igen och veckorna framöver kommer att handla om talrektanglar ett sätt att undersöka/resonera  och lära sig mycket om multiplikation och även se sambandet multiplikation och division. 

Denna vecka har framförallt handlat om att förstå multiplikation och vilka tal det finns i talrektanglarna. Vi har även övat olika skutt på tallinjen.


Svenska

Under veckan har startat med tyst läsning och era barn är duktiga på att komma igång direkt när de kommer in och de flesta sjunker in i bokens värld. I 2 A har vi börjat på en ny spännande bok av Laura Trenter som heter Pappa polis. Vi har fortsatt med boken om mig själv och gjort nytt uppdrag. Där arbetar vi med att få till korrekta meningar. Ett pass har vi arbetat med läsförståelse.


So

Grey of the week hade ledtråden “26 dagar i rymden”. Då fick vi lära oss lite om Christer Fuglesang. Nästa vecka är ledtråden 90 km i mars.

Vi har fortsatt med kristendomen och läst om Eva och Adam i barnens bibel.




No

Denna vecka har det handlat om stjärnor och solen. Vi har fortsatt titta på lite olika små filmer och skrivit en kort faktatext till några stödord som vi skrivit. Även denna vecka har vi samarbetat med bilden och där har de gjort  bilder av solar. Dessa har vi gjort av silkespapper, där man limmar papper på papper för att få olika nyanser.


Idrott

Simningen går nu in på sin sista vecka och nästan alla barn har klarat VATTENPROVET som innebär att de har simmat 200 m varav 50 m på rygg utan att stanna. För de som inte klarat detta hoppas vi att ni tränar på med era barn så de inte glömmer allt de lärt sig under dessa 10 veckor.


Engelska

Den här veckan hade vi glosförhör på kapitlet body. Vi lyssnade, läste och översatte även en bok.


Torsdagen den 16 februari kommer åk 2 åka skridskor på bandyplan vid Himmelstalund halvdag fram till lunch.

Vi åker från skolan 8:20 och vara tillbaka lagom till lunch. Halvdagen kommer bestå av ett lektionsupplägg där eleverna kommer träna färdigheter i skridskor som åka framåt/bakåt, svänga och bromsa. Vi kommer leka lekar och köra lite hinderbanor. Eleverna kommer även få åka lite fritt och fika. 

Eleverna ska ha med sig skridskor och hjälm samt fika. Har ni inga egna skridskor så är ett tips att låna av vänner eller FRITIDSBANKEN som lånar ut till allmänheten. Det finns vid Klockaretorpet (fritidsbanken.se) Tänk på varma kläder och gärna extra ombyte.


Nästa vecka

Måndag- Simning grupp 2, Grupp 1 åker till Stadsbiblioteket - ta med böcker om ni har hemma.

Tisdag- Livet förr dag (kom gärna utklädd), Vaccination
Onsdag-

Torsdag- Skridskor
Fredag- Simning grupp 1, Grupp 2 åker till Stadsbiblioteket - ta med böcker om ni har hemma.

Läsläxa kap 21 


Trevlig helg!

Vi i år 2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar