Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 17 februari 2023

Förskoleklass Blomsterängen

 Veckobrev v.7 Förskoleklass Blomsterängen

Hej alla elever och föräldrar,

Tiden går fort när man har roligt och vi är redan framme vid sportlovet. Vi har haft en bra vecka tillsammans.

Den här veckan har vi pysslat alla hjärtans dag-kort. Eleverna fick vika ett färgat kort och sedan rita och klippa ut hjärtan att sätta på framsidan på kortet. Vi övade på att vika, klippa, rita och skriva. Eleverna arbetade på bra och korten blev så fina. De fick även ett alla hjärtans dag arbetshäfte med matematikuppgifter som de har arbetat i under veckan.

I svenskan har vi arbetat i Lyckostjärnan. Vi har läst samma kapitel i högläsningsboken som vi läste i fredags och övat på att förutspå fortsättningen i berättelsen. Berättelsen i kapitlet har ett öppet slut och eleverna fick gissa vad som händer sedan. I arbetsboken ritade och skrev eleverna vad de tror händer sedan i berättelsen. Vi har även pratat om vad eleverna skulle de skulle vilja göra om de hittade en skattkista och vad deras skattkista skulle innehålla. Eleverna fick rita och skriva i arbetsboken vad de skulle göra om de hittade en skatt.

Vi har fortsatt att jobba med Trulle den här veckan. Vi har lyssnat på rimord och eleverna skulle visa med en hemlig signal om de tyckte att orden rimmade eller inte. Eleverna fick också jobba med en kompis och para ihop ord som rimmar med hjälp av kort som vi fick låna av Trulle.

I tisdags hade eleverna idrott. Låt ditt barn berätta om idrottslektionen.

I onsdags var vi i skogen och hade en fin förmiddag med mycket lek. Eleverna går i led till skogen och det går väldigt bra. Vi äter vår frukt när vi kommer fram och sedan är det fri lek. De leker fint tillsammans olika fantasilekar och de hjälps åt att bygga kojor.

Vi har lekt utomhus på skolgården och på vår innegård den här veckan.

Vi har uppmärksammat att frukt som tas med till skolan och som ska ätas vid fruktstunden slängs direkt i papperskorgen. Prata gärna med ditt barn om att äta sin frukt eller låt frukten ligga kvar i väskan om den inte är önskad.

I matsalen jobbar vi med att alla elever ska ta lite av varje på sin tallrik och smaka av maten. Vi pratar även om bordsskick; att använda kniv och gaffel och att lägga ihop de på tallriken när man är klar.

Vi önskar att ni låter ert barn packa upp sin väska varje dag tillsammans med er. I den gröna mappen skickas läxa hem eller andra viktiga papper så ta en stund tillsammans och titta i den gröna mappen. Vi ser att läxor inte kommer till oss på skolan och att läxor inte kommer hem.

Den här veckan under våra arbetspass har eleverna arbetat på flitigt och riktigt bra. De har fått mycket beröm av oss under våra lektioner. Det är så roligt att få arbeta med alla elever och att få se de utvecklas.

Vi önskar er ett härligt och skönt sportlov tillsammans med mycket lek och rörelse! Vi ses återigen v.9 på måndagen den 27 februari.

Tack för ett gott samarbete.

 

Trevlig helg

Önskar

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke, Sebastian & Felix

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar