Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 3 februari 2023

Förskoleklass Blomsterängen

Veckobrev v.5 Förskoleklass Blomsterängen

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas ni mår bra i kylan och att ni har haft en bra vecka!

Den här veckan har vi tagit vara på det härliga vädret och vi har lekt mycket ute på skolgården. Det är bäst att passa på medan det finns lite snö. Eleverna har åkt pulka och byggt olika saker i snön men de har även lekt fria lekar och spelat fotboll.

Eleverna har skapat egna rim-teckningar. Vi arbetar med rim både i Lyckostjärnan och tillsammans med Trulle. Eleverna fick därför rita två saker som rimmar med varandra och sedan skriva dess namn. Det blev fina teckningar. Vi har fortsatt jobba med rim. Vi fick låna Trulles låda och i den hade han kort med bilder på som vi kunde rimma på.

Vi har arbetat med värdegrund även den här veckan. Eleverna har fått lyssna på två böcker som handlade om att dela med sig och att lugna ner sig om man blir arg. De tränade på hörförståelse, att rita och att skriva. Vi har fortsatt vårt arbete med Lyckostjärnan. Vi har pratat om att sova över hos någon och sedan fick de packa en egen resväska med saker som de hade tagit med sig om de sovit över hos någon.

I onsdags var vår första gång i skogen och det gick jättebra. Eleverna gick i par på led till skogen. Vi började med att äta vår frukt och vi gick även igenom regler för skogen. Sedan fick eleverna leka fritt. De byggde kojor, åkte ruschkana nedför en stor sten och lekte fantasilekar. Det blev en härlig förmiddag i skogen och vi ser fram emot nästa onsdag. Vi påminner om att eleverna får ta med sig frukt, smörgås eller grönsak samt kall eller varm dryck (frivilligt) i sin ryggsäck. Samma rutiner gäller i klassrummet som utanför klassrummet.  Vi tar inte med oss fikabröd såsom bullar, kex, kakor, riskakor eller pannkakor. Anledningen till att eleverna inte får ta med sig fikabröd är för att vi har ett ansvar på skolan att hålla ner sockret.

Läxa: Eleverna får idag (fredag) med sig en till läxa hem från Lyckostjärnan. Läxan heter Mitt gosedjur. De ska få ta med sig ett gosedjur hemifrån och få presentera det för sina kompisar. Gosedjuret får följa med på torsdag den 9/2 och vi kommer att ägna förmiddagen åt elevernas presentationer. Läxan är att öva på att presentera, berätta och beskriva sitt gosedjur. I skolan kommer de även få rita av sitt gosedjur i deras arbetsbok.

Vi har gett ut gröna mappar till varje elev med deras namn på. I de gröna mapparna ska läxorna ligga och även andra viktiga papper som skickas mellan hem och skola. Därför ska mapparna alltid ligga i elevernas väskor. Vi har pratat med eleverna om att vara försiktiga med deras mappar för de ska följa de ända upp till år 3.

På tisdag är det ingen idrott eftersom vi är iväg på friluftsdag.

Tisdag vecka 6, den 7/2 ska vi åka skridskor vid bandyplanen i Himmelstalund. Vi tar oss till och från platsen med bokade bussar som skolan ordnar. Den här skoldagen är obligatorisk och vi slutar enligt vanlig sluttid, kl. 13:30. Vi kommer tillbaka till skolan innan dess för att avrunda dagen som vanligt tillsammans i lugn och ro. Eleverna behöver ha på sig varma kläder (efter väder), skridskor och hjälm. Har ni ingen egen utrustning rekommenderar vi att ni lånar av bekanta eller vänder er till Fritidsbanken (www.fritidsbanken.se) som lånar ut till allmänheten. Låt ert barn vara med och packa sakerna inför dagen men också att packa smart så att ditt barn kan bära sina saker själv och vet vart det finns i väskan. Om det är möjligt kan ni låta barnen öva på att sätta på sig sina saker själv. Vi stöttar naturligtvis barnen och hjälper dem men det underlättar för oss om de tränar mycket själva i förväg. Vi kommer att få lunch på plats och då serveras det hamburgare och dryck. Om eleverna själva vill får de ha med sig en mindre matsäck i form av valfri varm dryck, fylld flaska med vatten, smörgås och frukt. Eleverna får inte ha med sig fikabröd i form av bullar, kaka, pannkakor, kex, riskakor eller våfflor. Det för att vi håller nere sockret på skolan. Tänk bara på att den inte blir övermäktig då den inte ska ersätta lunchen som bjuds. Vi ser alla fram emot den här dagen!

Ha nu en riktigt skön helg tillsammans med mycket lek och rörelse!

Tack för ett gott samarbete.

Vi önskar er en trevlig helg,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke, Sebastian & Felix

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar