Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 17 februari 2023

Veckobrev v.7 Årskurs 3

 Veckobrev v.7 Årskurs 3


Hej alla vårdnadshavare!

Då är vi framme vid sportlovet! Tiden går så himla fort när man har roligt! Nu hoppas vi att vi alla får fint härligt sportlovsväder och att vi kommer tillbaka pigga och laddade efteråt. Idag hade röda gruppen skridskor vilket hade varit en succé! De var nöjda och glada när de kom tillbaka. 


Information


Provresultat matematik

Elevernas matteprovresultat för kapitel 2 kommer att publiceras under nästa vecka i IST. Eleverna har redan fått återkoppling själva idag. Det här provet var ett avstämningsprov om klockan. Vissa elever förväntas få göra provet en gång till efter lovet för att visa att de befäst kunskaperna kring klockan ytterligare. Det som har avgjort om man ska göra provet en gång till eller ej hänger inte enbart på poängen utan om jag ser att det finns ett område kring klockan som de har visat att de har behov av att träna mera på så är det det som avgjort att eleven kan få testa att göra testet en gång till. Repetera gärna klockan under lovet vid varje tillfälle ni kan få. 


Ämnesinformation


Svenska

3a - Den här veckan har vi skrivit klart sagan om Rödluvan. Vi har tränat på att skriva en tydlig inledning och ett avslut. Vi har även pratat om hur ett slut kan vara, att det inte alltid behöver vara “och så levde de lyckliga…:”. Sagorna visar verkligen att eleverna har utvecklats i sitt skrivande. Jättekul att se! Vi har även skrivit egna efterlysningar! Barnen fick välja en karaktär från läsresan och sedan skriva en efterlysning. Fokuset var på vad som behöver finnas med i beskrivningen för att efterlysningen ska bli så bra som möjligt. 


3b-  Denna vecka har vi fortsatt jobba med läsresan där eleverna har fått gjort en egen beskrivning av en påhittad person. Vi har även under denna vecka skrivit en berättande text om “miljonvinsten” Vi tränade under detta moment på både hur eleverna kan göra styckeindelningar för att det ska bli lättare att läsa men också på hur personer i en text kan ha en dialog med varandra. Väldigt roliga och spännande texter som kommer rättas och läsas för att sedan få tillbaka en respons och hur eleverna kan göra den ännu bättre. 


Veckans ord v. 9
Vi önskar att eleverna har med sig den lilla boken på fredagar för att skriva in de nya orden.  


Tjuv, Tjurig, Kjol, Chatta, Chips, Tjatig, Tjäna, Tjugo, Match, Ketchup, Tjusig, Chili




Matematik

I matematik den här veckan har vi fortsatt arbeta med klockans delar samt beräkning av tid. Det är roligt att se vilken skillnad det är på elevernas kunskaper efter bara några få veckors träning av klockan. Vi har även haft ett avstämnings prov för att stämma av vilka elever som befäst klockan och vilka som behöver fortsatt träning. Lite information om detta finns beskrivet under rubriken “information”. Om ditt barn behöver träna mera på klockan har de uppmanats ta med matteboken eller/och häften hem under lovet och träna på klockan. 


Utöver detta har vi även haft en mattelektion idag med blåa gruppen, som röda gruppen hade förra fredagen, där vi sammanställt de olika områdena i matematik samt repeterat olika delar som exempelvis rimlighet, öppna frågor, öppna utsagor och problemlösning. 


Tips på samtal/repetition med ert barn:
a) Fortsätt träna klockan med era barn!
b) Det finns gott om nomp-uppdrag publicerade för ytterligare träning av klockan. 


So

I so:n har vi börjat arbeta med järnåldern. Barnen har fått läsa i läspar om järnåldern. Vi gjorde sedan en gemensam tankekarta om saker som de fått veta från texten. Sedan kollade vi på ett avsnitt av arkeologens dotter, där de i detta avsnitt kom till järnåldern. Vi har även tittat på lilla-aktuellt.


NO/Tk

Vi har även denna vecka testat våra kulbanor och vi har också fortsatt  prata mer om området elektricitet. Vi kommer efter lovet prata mer om det spännande området nordiska väsen och mytologier samt gudar. 


Engelska

I engelska den här veckan har eleverna fått ha ett avstämnings test för att stämma av lite var eleverna ligger i engelskan. De har fått översätta olika delar, skriva ord, fraser och presentation samt olika begrepp om de delområden som vi berört på sistone i engelskan. 


Idrott 

Vi startar vårt nya arbetsområde som är gymnastik. 


Bild
Den här veckan har vi fortsatt med optiska illusioner. Den blåa gruppen i 3A fick annat pga frånvaro och kommer få göra uppgiften efter sportlovet.

Vecka 8
Sportlov


Vecka 9
Mån: 

Tis: Idrott blå grupp

Ons:

Tor: Idrott röd grupp
Fre: Idrott båda grupperna, veckans ord.

Hoppas ni får ett trevligt sportlov!
Hälsningar, pedagogerna i årskurs 3

linnea.sjoo@norrkoping.se
therese.skoldeback@norrkoping.se
vanessa.forsyth@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar