Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 31 mars 2023

År 2 Veckobrev v.13

 Veckobrev för vecka 13


Hej!


Matematik

Den här veckan har vi arbetat med riktigt kluriga saker. Vi har räknat med halvor. Undersök hur vi kan dela våra talrektanglat på olika sätt. 

Vi har även arbetat i matteboken med multiplikation och gjort test.


Svenska

Vi har fortsatt skriva kapitel 2 i den magiska dörren och igår torsdag började vi  på kap 3 som handlar om hur de får tag på nycklarna till dörren till den magiska världen. En av svenska lektionerna arbetar alltid era barn med läsförståelse i par. Där ska de hitta svar på frågor som finns direkt i texten och frågor som är mellan raderna . Där de själva måste dra lite slutsatser. En del har börjat hinna till frågorna där de ska motivera sina svar. Tyst läsning och högläsning som vanligt. De är härligt att se hur nästan alla riktigt njuter av att få sitta och läsa sin bok.

So

Vi har fortsatt att arbeta klart med Noa och arken. Vi tittade också klart på den tecknade skapelseberättelsen på youtube. På lektionen med “Grej of the week” lärde vi oss mer om Roxette och lyssnade också på några låtar.

No

Den här veckan har vi skrivit fakta till Jorden och sett på en film om månen som vi ska fortsätta med nästa vecka. De har även arbetat lite på Lumio med ordflätor. Där får de öva no-begrepps ord.

Idrott

Vi kommer arbeta med lite olika sporter som innebandy, basket och fotboll. Sista lektionen innan påsklovet har eleverna röstat fram tjuven om natten. 


Teknik

Den här veckan har vi fortsatt att arbeta med hur det är på rymdstationen ISS. Vi har pratat om vad som händer med kroppen när man är där. Vi har också titta på några filmer med Christer Fuglesang.

Bild

Den här veckan har vi samarbetat med No och tussat jorden. Små bitar av silkespapper tussas ihop och klistras i jordens mönster. Det var pilligt och kräver tålamod men blir väldigt fina bilder.

Musik

Den här veckan har vi tränat på att spela gitarr fusk-d och fusk-c ackord

Nästa vecka

Måndag- 

Tisdag- Idrott

Onsdag 

Torsdag- Idrott, Påskpyssel och de som vill vara utklädda får det.

Fredag- Ledig (långfredagen)


Ha en skön helg önskar vi i år 2



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar