Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 24 mars 2023

Veckobrev v.12 år 2


Hej!

En  härlig arbetsvecka tillsammans med era fantastiska barn. Vi fortsätter arbeta på i olika områden nu fram till påsklovet.

Matematik

Denna vecka har vi räknat med halvor. Vi har gått halvsteg på tallinjen och satt ut egna tal och halvtal på tomma tallinjer. 2B har jobbat klart med multiplikations kapitlet i ma-boken och 2A har gjort ma-test på kapitlet. 

Svenska

Den här veckan har vi gjort klart kapitel 1 i den magiska dörren och sen har vi inlett kapitel 2 där vi tränar på att skriva ett brev. Vi har lånat nya böcker på biblioteket som vi har börjar läsa i. 

So

På so-lektionen läste vi om Noaks ark i bibeln och arbetade med.

No

Vi har fortsatt att läsa om vår planet jorden och sett en liten film. Vidare har de fortsatt arbeta med par-arbetet om att skriva fakta meningar om en planet som de valt i vårt solsystem.

Engelska

Vi hade glosförhör på området “food” samt arbetade på engelska på skolplus.

Idrott

Vi arbetar vidare med gymnastik.

Teknik

Den här veckan har vi fortsatt att arbeta med hur det är på rymdstationen ISS. Vi har också pratat om vad som händer med kroppen när man är där. Vi har också titta på några filmer med Christer Fuglesang.

Bild

Den här veckan har vi samarbetat med No och tussat jorden. Små bitar av silkespapper tussas ihop och klistras i jordens mönster. Det var pilligt och kräver tålamod men blir väldigt fina bilder.

 



Nästa vecka

Måndag- 

Tisdag- Idrott

Onsdag Ny ledtråd är samma som förra veckan då vi istället var på biblioteket. (Per+Marie)

Torsdag- Idrott 

Fredag- OBS! Läsläxa kapitel 25


Ha en skön helg! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar