Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 31 mars 2023

Förskoleklass Blomsterängen

 Veckobrev v.13 Förskoleklass Blomsterängen

Hej alla elever och föräldrar,

Nu är ännu en vecka förbi. Hoppas att ni har haft en fin vecka, det har vi!

I måndags fortsatte vi på våffeldagen-temat. Eleverna fick skapa sina egna våfflor med papperstallrikar och deras våfflor fick rullögon. Innan ateljén pratade vi om vad de vill ha på sin våffla. Elevernas våfflor blev så fina och unika, bra jobbat!

Vi har fortsatt vårt arbete i Lyckostjärnan och börjat arbeta med ett nytt kapitel. Vi har läst det nya kapitlet Valles verkstad lagar allt och samtalat om kluriga ord samt om kapitlets innehåll. Vi pratade om olika listor som man kan skriva och i arbetsboken fick eleverna skriva sin egen önskelista. De har även fått skapa sina egna skyltar till klassrummet och kapprummet för att skapa meningsfullt skrivande och för samarbete.

I arbetet med Trulle har vi fortsatt arbeta med meningar. Vi har gjort olika muntliga övningar såsom viskleken och att säga tvärtemot. Eleverna tyckte att det var roliga övningar som tränar de i att skapa meningar. Vi har även arbetat med tillhörande sidor i arbetsboken. Eleverna arbetar flitigt under våra arbetspass och det är så roligt att se.

På idrotten lekte eleverna Fia med knuff-fotboll men nytt för i tisdags var att det var några nya regler och ändringar. Det verkar vara en uppskattad aktivitet av eleverna.

I onsdags stannade vi kvar på skolområdet. Eleverna fick äta sin matsäck inne i klassrummet och sedan gick vi ut och lekte tillsammans på skolgården. Efter lunch fick eleverna färglägga en målarbild som föreställer månaden mars.

Nu när våren är här, även om man inte kan tro det med all snö som vi har fått, är det dags att byta ut vår girlang i hemvisten. Eleverna fick välja mellan fyra olika blommor; tulpan, blåklocka, påsklilja och pensé. De fick färglägga sin blomma och sedan klippa ut den. Blommorna blev färgglada och fina så vi ser fram emot att de hängs upp i hemvisten.

Vi har använt oss utav inläsningstjänsten Polylino när vi har haft högläsning. Vi har läst flera olika korta böcker. Att lyssna till olika böcker i Polylino gör att alla elever kan se bilderna hela tiden och kan även följa med i texten. Det verkar uppskattas av eleverna.

måndag den 3/4 kommer vår skolsköterska Lena att påbörja hörselundersökningar. Lena kommer börja på måndag och sedan fortsätta tills hon har träffat alla barnen. Hon kommer att börja med att berätta för eleverna vad hon ska göra och sedan kommer eleverna att få följa med Lena till hennes arbetsrum och de kommer att få gå dit i en grupp om fyra. Hon hör av sig till er vårdnadshavare om hon ser att det är något barn som inte hör så bra.

Läxa: Nästa vecka kommer eleverna få med sig en läxa hem. Läxan hör till kapitlet och den handlar om film. Eleverna ska rita och skriva om en film den sett. Läxan behöver inte lämnas in förrän tisdagen 18/4 efter påsklovet.

Välkomna på föräldramöte onsdagen den 26/4 kl 17:00-18:30.

Välkomna på synligt lärande på tisdag den 28/3 kl 14:00 eller i samband med hämtning. Sista dagen för synligt lärande är torsdagen den 6/4 (skärtorsdagen).

Tack för ett gott samarbete,

 Trevlig helg,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke, Sebastian & Felix

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar