Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 17 mars 2023

Förskoleklass Blomsterängen

 Veckobrev v. 11 Förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas att ni har haft en härlig vecka. Det har vi!

I ateljén den här veckan, har eleverna påbörjat vårteckningar i vattenfärg som de kommer att få fortsätta med under nästa vecka.

I Lyckostjärnan har vi tränat på faktatexter. Vi har gått igenom vad en faktatext är för något och fördjupat oss i fyra olika dinosaurier. Vi har jämfört dinosaurierna och gjort gemensamma sammanfattningar utifrån de texter vi läst. Eleverna har ett stort intresse för dinosaurier och fått möjlighet att berätta mycket som de kan sedan tidigare. De har haft intressanta diskussioner med varandra vilket varit härligt att lyssna till. Nästa vecka fortsätter vi med det här området i arbetsböckerna.

I arbetet med Trulle har vi fortsatt med meningar som är det andra steget på Trulles språkstege. Vi har tillsammans bildat muntliga berättelser genom att fortsätta på varandras meningar. Eleverna har även arbetat med tillhörande uppgifter i arbetsboken.

I onsdags spenderade vi förmiddagen i skogen. Vi hade en härlig stund ute i solen med mycket utforskande och lek. Även Trulle fick följa med vilket eleverna uppskattade.

Vitsipporna och rosorna har övat på att sortera och sätta in sitt skolmaterial i sina pärmar. De är hjälpsamma mot varandra och resultatet blir jättefint.

Pioner och gullvivor har läst i högläsningsboken "Boken om att börja skolan". Eleverna verkar uppskatta boken och vi kan relatera till vår egna skola. De lyssnar intresserat under högläsningen.

Onsdag den 22/3 går vi till skogen. Tänk på kläder efter väder. Det går bra att ta med sig frukt, grönsak eller smörgås, fylld vattenflaska och varmdryck. Tänk på att inte skicka med något fikabröd. Det underlättar för oss om vi kan hjälpas åt att hålla oss till den matsäcken som vi har angivit.

Vi vill verkligen tacka för en riktigt bra vecka. Vi har en fantastisk arbetsro i båda klassrummen vilket eleverna får mycket välförtjänt beröm för -vi fortsätter så! Ha nu en riktigt skön helg tillsammans med mycket lek och rörelse!

Tack för ett gott samarbete.

 

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke, Sebastian & Felix

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar