Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 10 mars 2023

Förskoleklass Blomsterängen

 Veckobrev v.10 Förskoleklass Blomsterängen

 Hej alla elever och föräldrar,

Den här veckan har varit en kort skolvecka men vi har hunnit med mycket saker ändå.

I onsdags skulle vi ha gått till skogen som vi brukar göra men planerna ändrades på grund av personalbrist. Vi stannade istället kvar på skolgården. Vi gick till skogsdungen som ligger i anslutning till skolgården. Vi åt vår matsäck i skogsdungen och pratade om dagen. Eleverna fick sedan välja om de ville vara på skolgården eller i skolskogen. Vi hade en trevlig och solig förmiddag med mycket lek. I skogsdungen lekte vi Under hökens vingar kom. På skolgården åkte eleverna pulka, lekte fantasilekar och spelade fotboll.

Vi har verkligen tagit vara på det fantastiska väder som vi har haft den här veckan. Vi har varit utomhus mycket och eleverna har fått leka fritt. Eleverna leker väldigt fint tillsammans och det har de fått mycket beröm för.

I arbetet med Trulle har vi arbetat med att bilda meningar. Vi har läst en ny saga om Trulle och hans uppfinning prathjulet. Eleverna har fått lyssna på sagan, samtalat om innehållet och fått bilda egna meningar genom att dra ett kort ur Trulles hemliga låda.

Vi har spelat spel den här veckan i klassrummet. Halva gruppen har haft lekgrupp och den andra gruppen har spelat spel i klassrummet. När vi spelar spel tränar vi på turtagning och att spela med olika kompisar. De spel som eleverna kunde välja på var bland annat rim-memory, Fia med knuff, ABC-lotto och Mix-Max. Eleverna spelade fint med varandra.

Vi har fortsatt vårt arbete i Lyckostjärnan. Vi har läst ett nytt kapitel i högläsningsboken och pratat om kluriga ord som förekommer i kapitlet.

Pionerna och gullvivorna har läst i sin högläsningsbok som heter Boken om att börja skolan. Vi börjar alltid med att återkoppla till vad vi har läst föregående dag. Eleverna får då räcka upp handen om de kommer ihåg vad kapitlet handlade om. Sedan läser vi. Efter kapitlets slut samtalar vi om innehållet och relaterar till våra egna upplevelser.

Vitsipporna och rosorna har övat på att sortera och sätta in sitt skolmaterial i sina pärmar. De är hjälpsamma mot varandra och resultatet blir jättefint.

Vi vill informera om att vi har fått en ny kurator Elina Björk som har i uppdrag att titta på frånvaron hos våra elever. Om eleverna har frånvaro över 10% under en tre månaders period (dec-feb) kommer vi mentorer skicka ett mejl till vårdnadshavare under nästa vecka (v.11) för att belysa elevens frånvaro.

Välkomna till synligt lärande för februari månad. Sista dagen för synligt lärande den här omgången är tisdagen den 14/3.

Tack för ett gott samarbete.

Vi önskar er en trevlig helg,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke, Sebastian & Felix

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar