Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 24 mars 2023

Veckobrev v.12 Årskurs 3

 Veckobrev v.12 Årskurs 3


Hej där ute i regnet!
Veckorna bara flyger förbi! Vi är i full gång med nationella proven och det fungerar superbra i båda grupperna. Den här veckan har vi lite smått även påbörjat delprov A i svenska nationella proven som även det är en muntlig gruppuppgift, då vi vill ta tillvara på varje stund vi kan när vi har full bemanning. Det har gått jättebra och vi fortsätter under nästa vecka när det finns tillfällen som passar. 



Information


Byte av skola inför årskurs 4 

Vi har flera elever som uttrycker att dem kommit in i olika skolor och ska byta till år fyra som vi inte fått någon bekräftelse från vårdnadshavare om detta. Ni måste informera oss om det är så att ert barn ska börja en ny skola efter sommaren och inte avser att påbörja årskurs 4 på Bråviksskolan snarast möjligt!
När ni gör skolbyte är det tyvärr ingen information som sker automatiskt till lämnande skola utan ni har ansvar att informera detta själva. Det börjar närma sig processen kring klassindelning inför årskurs 4 och för att vi ska ha de bästa förutsättningarna som möjligt är det av största vikt att vi vet vilka som faktiskt kommer att gå kvar och inte. Information om hur denna process går till kommer framöver men tills dess önskar vi att alla vårdnadshavare vars barn ska byta skola hör av er snarast! 


Nationella prov

Den här veckan har vi genomfört delprov C och D. Eleverna har fortsatt varit väldigt duktiga vid provtillfällena och alla har verkligen gett de bästa förutsättningarna för god arbetsklimat under provtillfällena. 

På måndag (3a) och tisdag (3B) kommer delprov E genomföras, även delprov F kommer att genomföras under nästa vecka. 


Vi påminner om att inga särskilda förberedelser krävs på hemmafronten, men vi önskar att ni ger era barn goda förutsättningar för att vara pigga och fokuserade för proven genom att se till de får möjlighet för återhämtning på kvällarna, lägger sig skapligt så de är pigga till nästkommande dag samt att de äter en mättande och energirik frukost. Ni får även gärna skicka med frukt eller en smörgås också så att eleverna kan hålla energin uppe under förmiddagarna. 




Ämnesinformation



Svenska 3A

Den här veckan har vi tränat på att skriva faktatexter. Vi har läst om både Zlatan och påskliljor. Barnen har själva fått läsa en faktatext, sedan har de fått svara på frågor om texten och därefter skrivit en egen faktatext med hjälp av stödord. Det börjar märkas på texterna att övning verkligen ger resultat! Kul att se. Vi har även skrivit en berättelse med inledning, handling och avslut på 5 minuter! Även att det först låter omöjligt så går det faktiskt att få ner en bra berättelse med inledning, handling och avslut på fem minuter. Vi har prata om att en berättelse inte alltid behöver vara så lång, och tränat eleverna på att “leverera” på tid. Det var en väldigt uppskattad övning av barnen.



Svenska 3B 

Vi har under denna vecka fortsatt jobbat med läsresan där har vi tränat på att skriva inledning, handling och avslut. Eleverna har också hunnit jobbat med faktatexter. Vi har tillsammans skrivit en berättelse på tavlan genom 4 frågor. Vem handlar det om, vart är dom, vad är problemet och vad är lösningen. Detta är något som är bra träning dels för att få med alla delar som behövs men ger också mycket inspiration till de elever som tycker det är svårt att komma på saker att skriva om. 



Veckans ord v. 13
Vi önskar att eleverna har med sig den lilla boken på fredagar för att skriva in de nya orden.  


  1. Faktiskt

  2. Egentligen

  3. Absolut

  4. Hamburgare

  5. Pannkaka

  6. Detektiv

  7. Handduk

  8. Bibliotek

  9. Överraska

  10.  Plötsligt

  11.  Experiment

  12. Restaurang


Matematik

I matematik den här veckan har vi som nämnt i informationen ovan haft nationella prov. Utöver det har vi haft lektioner där vi fortsatt arbeta med kapitel 3 i matteboken med fokus på metoder för beräkningar inom addition, och subtraktion och multiplikation.Vidare har vi även arbetat mycket med matteduschar där eleverna har fått hålla i egna matteduschar och förklara och tänka högt kring sina lösningar i uppställningar inom addition och subtraktion. Eleverna är så modiga som vågar komma fram själva och förklara vid tavlan, det är jättehäftigt och imponerande att se! :) 


So

Den här veckan har vi haft test om det vi arbetat med i flera veckor, forntiden. Det märks på resultaten att barnen verkligen tagit till sig kunskapen. Jätteroligt att se! 



NO/Tk

Denna vecka har vi fortsatt jobbat med väsen och nu har vi snart gått igenom alla och ett test kommer att genomföras under nästa vecka. Vi har denna vecka avslutar med Maran, gruvrå/skogsrå, korp och djävulen. 


Idrott 

Vi arbetar vidare med gymnastik. 


Bild
Den här veckan har vi arbetat med pointilism. Vi har tittat på konstverk som är målade med den tekniken och sedan har eleverna fått måla egna bilder med den tekniken. De skapade fina bilder med tekniken! 



Vecka 13
Mån:

Tis: idrott blå grupp

Ons:

Tor: Idrott röd grupp
Fre: Idrott båda grupperna, veckans ord.

Hoppas ni får en trevlig helg!
Hälsningar, pedagogerna i årskurs 3

linnea.sjoo@norrkoping.se
therese.skoldeback@norrkoping.se
vanessa.forsyth@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar