Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 31 mars 2023

Veckobrev v.13 Årskurs 3

 Veckobrev v.13 Årskurs 3

Hej där ute i snövädret!
Då har ännu en härlig vecka passerat och nu börjar eleverna bli besvikna över att matematikdelen i nationella proven börjar ta slut. Det är roligt att se hur uppskattat de nationella proven är av barnen. 


Information


Byte av skola inför årskurs 4 

Ska ditt barn byta skola inför år 4 måste du meddela oss detta senast onsdag 6/4. Detta är ingenting som sker automatiskt. 


Nationella prov

Den här veckan har vi genomfört delprov E och F i båda klasserna. Återigen har det varit fantastiskt arbetsro under provtillfällena och alla har verkligen gett de bästa förutsättningarna för ett gott arbetsklimat under provtillfällena. 

På måndag (3b) och tisdag (3a) kommer delprov G genomföras. De elever som missat något/några delprov kommer få genomföra dem proven så snart som möjligt i samråd med oss lärare.


Schemabryt/ämnesbryt
Som nämnt så innebär nationella proven en viss schemabryt på grund av att vi vill möjliggöra exempelvis att genomföra proven i halvklass för att ge eleverna bästa möjliga arbetsro under proven. Detta har varit väldigt positivt märker vi. Det innebär dock att det blir vissa ändringar i schemat och i ämnena. Engelska är ett ämne där proven har förlagts rent schematekniskt och då mycket tid har gått till proven har prioritering varit att ha matematik- och svenskaundervisning de tillfällen vi ej har prov, istället för engelska. Detta innebär att efter nationella proven kompletterar vi de ämnesdelar som blivit färre av och har lite mer av dem ämnena i slutet, t.ex. om eleverna har missat två veckors engelska, kommer de i sådana fall att få mer engelska en annan vecka. Samma sak gäller exempelvis bilden.


Ändring i personalfront
Tiden har gått riktigt fort och på torsdag nästa vecka arbetar Vanessa sin sista dag innan hon går på föräldraledigt. Vi har varit väldigt tacksamma över att ha fått arbeta så tätt som vi fått göra det här läsåret och vi ser mycket vinning i att ha fått vara det starka lärarteam som vi varit, Linnea, Therese och Vanessa. Vi ser stor utveckling både hos elever på individnivå, på gruppnivå och klassnivå. Vanessa har ansvarat för matematik, engelska och även bilden sedan Madde förflyttades från vårt arbetslag i höstas. Upplägget kring den undervisning Vanessa hållit i kommer att fördelas mellan Therese och Linnea men vi kommer fortsätta arbeta i båda grupperna. 


Ämnesinformation


Svenska 3A

Den här veckan har vi tränat mycket på läsförståelse. Barnen har fått läsa lite längre texter och sedan svarat på frågor om texten. Vi har även fortsatt träna på att skriva faktatexter. Denna vecka skrev vi om vitsippan. Vi fortsätter också träna välskrivning, då eleverna får skriva en sida med olika ord. Fokuset ligger på att forma bokstäverna rätt och hålla sig på raderna och träna sin handstil.   


Svenska 3B 

Denna vecka har vi fortsatt jobba med läsförståelse via läsresan. Vi har också haft fokus på berättelser tillsammans, att kunna bygga en berättelse med hjälp av person, miljö, problem och lösning. Nästa vecka fortsätter vi jobba vidare. Vi har även hunnit smygstarta med svenska nationella och den muntliga delen och fortsätter även med det under nästa vecka. 


Veckans ord v. 14
Förhör kommer att ske under torsdagen istället för fredagen..  


  1. Sommar

  2. Somras

  3. Skrämma

  4. Skräms

  5. Himmel

  6. Himlen

  7. Gömma

  8. Gömde

  9. Simma

  10.  Simning

  11.  Gammal

  12. Gamla


Matematik

I matematik den här veckan har vi främst haft nationella provtillfällen, men vi har även hunnit en hel del annat också de tillfällen vi inte genomfört prov. Vi har repeterat en hel del den här veckan som exempelvis, bråkdelar och avrundning samt fortsatt arbeta med uppställningar för att befästa metoden helt. Som rörelsepaus har eleverna fått träna på avrundning genom att “plocka äpplen eller svamp”. Dessutom har eleverna också fått arbeta i par eller smågrupper för att träna på kommunikation- och resonemangsförmågor samt metod förmågor genom att hjälpa varandra kring användningen av olika matematiska metoder. Vi har även haft tillfällen där eleverna har fått träna extra på huvudräkning. 


So

Den här veckan har vi tittat på lilla aktuellt skola. Efter programmet diskuterade vi nyheterna. Sedan fick barnen skriva ner nyheterna i sin so-bok. 


NO

Denna vecka har vi avslutat arbetsområdet med väsen genom att köra en kahoot vilket uppskattades mycket utav barnen. Vi har även hunnit börjat titta lite på nordiska gudar och då kommit in på vad yggdrasil är och vad midgård är, vi kommer att fortsätta med det under nästa vecka. 


Teknik

Vi kommer efter lovet att bygga lite så vi vill därför att eleverna har med sig 2-5 mjölk/yoghurt korkar (funkar även med lite större).


Idrott 

Vi kommer arbeta med lite olika sporter som innebandy, basket och fotboll. Sista lektionen innan påsklovet kommer vi leka leken tjuven om natten. 


Bild
På grund av frånvaro i personalfronten fick 3As bild utebli denna vecka.
3B fick ha bild i helklass där vi arbetade med pointillism. Vi har tittat på konstverk som är målade med den tekniken och sedan har eleverna själva fått göra konstverk med hjälp av pricktekniken. 


Vecka 14
Mån:

Tis: idrott blå grupp

Ons:

Tor: Idrott röd grupp
Fre: LEDIGA

Hoppas ni får en trevlig helg!
Hälsningar, pedagogerna i årskurs 3

linnea.sjoo@norrkoping.se
therese.skoldeback@norrkoping.se
vanessa.forsyth@norrkoping.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar