Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 3 mars 2023

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v. 9 Förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,

Välkomna tillbaka efter sportlovet! Hoppas att ni har haft en härlig vecka.

Vi har tränat på att samtala och eleverna har berättat vad de gjorde under lovet. De har även fått rita och skriva om sitt lov och resultatet blev jättefint.

I Lyckostjärnan har vi tränat på att följa muntliga instruktioner genom att sätta ut föremål på rätt plast i zoo-butiken.

I arbetet med Trulle har vi fortsatt med att rimma. Vi har bildat rimkedjor, något som har varit roligt men också en utmanade uppgift. Vi har rimmat med Trulles släktningar och arbetat i böckerna.

I onsdags spenderade vi förmiddagen i skogen. När vi går till skogen har vi tydliga rutiner som eleverna är mycket duktiga på att följa. Vi hade en trevlig fruktstund och sedan fortsatte vi med fri lek. Eleverna leker väldigt fint med varandra och använder sin fantasi. Vi letade efter vårtecken och lyssnade på fåglarna tillsammans för att sedan fortsätta samtalet om årstiden våren, mars månad och våra vårtecken i klassrummet.

På idrotten har eleverna lekt Harry Potter med Sebastian. Undertiden det är idrott arbetar Matilda och Charlotte med sina halvklasser i klassrummet.

Vitsipporna och rosorna har övat på att sortera och sätta in sitt skolmaterial i sina pärmar. De är hjälpsamma mot varandra och resultatet blir jättefint.

Vi tränar dagligen på att hänga upp våra kläder i kapprummet så att de ska se snyggt ut. Eleverna gör sitt allra bästa och är noggranna.

Den här veckan har vi spenderat mycket tid utomhus och lekt.

Vi har arbetat mycket med våra grupper, rutiner, regler och förhållningssätt och det märks väl på eleverna. Det är två fantastiska grupper vi har nu och eleverna får välförtjänt positiv återkoppling av pedagogerna. Vi uppmuntrar de till att fortsätta vara de goda förebilder för varandra som de är.

Välkomna till synligt lärande för februari månad. Sista dagen för synligt lärande den här omgången är tisdagen den 14/3.

Måndag den 6/3 och tisdag den 7/3 är det studiedagar. Det innebär att det inte är någon vanlig skolundervisning men fritidshemmet är öppet för de som har anmält tillsyn.  

Onsdag den 8/3 går vi till skogen. Tänk på kläder efter väder. Det går bra att ta med sig frukt, grönsak eller smörgås, fylld vattenflaska och varmdryck. Tänk på att inte skicka med något fikabröd. Det underlättar för oss om vi kan hjälpas åt att hålla oss till den matsäcken som vi har angivit.

Vi vill verkligen tacka för en riktigt bra vecka. Hela Blomsterängen har fått mycket välförtjänt beröm den här veckan, både i och utanför klassrummet. Vi är mycket stolta över alla elever som hela tiden utvecklas framåt och gör sitt bästa. Vi tycker alla att det är jättekul att jobba med er och ser redan framemot nästa vecka. Ha nu en riktigt skön helg tillsammans med mycket lek och rörelse!

Tack för ett gott samarbete.

 

 

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke, Sebastian & Felix

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar