Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 31 mars 2023

Getingens månadsbrev april

 

Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!

Tänk nu är det snart april och äntligen är våren på gång! Som vi längtat!

Under mars månad har vi haft skapande och pyssel som tema på vår fritids som våra elever önskat på fritidsrådet. Våra kreativa elever har haft pysselaktiviteter där de har fått chansen att använda sin fantasi och skapa egna konstverk. Vi uppmuntrar våra elever att tänka utanför boxen och att utveckla sin kreativitet. De har även gjort egna fågelbon som en inledning till tema våren.

 Utöver det har barnen fått vara i rörelserummet samt haft fri lek ute och inne. Eleverna bygger kojor i skolskogen. Att bygga en koja är en rolig och spännande aktivitet som kan ge en känsla av äventyr och självständighet.

Både 3:or och 2:or har varit på FTA och spelat fotboll eller lekt fritt. Där har våra elever fått träna sin teknik och samarbeta med sina kamrater. Fotboll är en utmärkt sport för att utveckla motoriska färdigheter, samarbete och laganda.

Vi har möblerat om ett rum till läsrum som våra elever önskat på fritidsråd. Vi har också haft roligt med "Rocka Sockorna" -initiativet i samarbete med World Down Syndrome Day. Vi har haft på oss olika färgglada sockor och färglagt olika sockor för att visa vårt stöd för personer med Downs syndrom och för att uppmärksamma vikten av inkludering och mångfald.

I april månad ska vi ha tema Håll Sverige rent. Vi kommer även att samarbeta med avdelningen Humlan och kommer att ha dans, massagesaga, pyssel med tema vår och massvis med barnens val. 

Mer att tänka på:

Personaltätheten under dagen är anpassad efter omsorgsbehovet som grundar sig på föräldrarnas arbetstider. Därför ska du kontinuerligt lämna aktuellt schema/besked om vilka tider ditt barn ska vara hos oss. För att underlätta vårt arbete skulle vi vara tacksamma om ni gjorde ändringarna i IST istället för att ringa eller sms:a.

Det går inte att förlänga fritidsvistelse även om ditt barn skulle vilja förlänga sin tid.

Följ oss på Bloggen.

Nu hoppas vi på en härlig fredag. Med vänliga hälsningar, Getingens personal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar