Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

onsdag 1 mars 2023

Kränkningar på sociala medier

 Vi har under dagen fått kännedom om att det under de senaste veckorna har förekommit många incidenter och kränkningar på fritiden på olika sociala medier, främst på Snap chat och Tik tok.

Det har varit chatgrupper som startats och urartat, okända personer som har blivit inbjudna, elever som har utgett sig för att vara andra, kränkande kommentarer och könsord som skrivits. Tonen har varit mycket hård och många har känt sig utsatta. 

Bland annat är det grupper där man parar ihop olika elever som kärlekspar och grupper där man ska gissa vem personen är utifrån olika ledtrådar som har varit upphov till många konflikter bland eleverna, konflikter som de för vidare i andra chatgrupper och som kommer till ytan i skolan och påverkar dem här. Både i sociala relationer och i deras lärande.


Vi hoppas att era barn redan har pratat om detta hemma då det sker på fritiden men vi har uppmanat alla elever att gå hem och prata med er, och ta hjälp av er så de inte är ensamma med sina tankar. 

Vi har uppmanat alla elever att ta bort konton och chatgrupper där man kränker varandra och att fortsätta vända sig till vuxna både i skolan och hemma för att de ska kunna känna sig trygga på nätet. Vi kommer också åter diskutera vilket ansvar man har nätet genom att återuppta arbetet med Värsta bästa nätet för att förebygga att detta sker igen.


/Arbetslag åk 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar