Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 24 mars 2023

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v.12 Förskoleklass Blomsterängen

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas det är bra med er och att ni har haft en fin vecka. Vi har haft en bra vecka tillsammans i Blomsterängen. Vi har tyvärr haft en del sjukfrånvaro bland personalen men nästa vecka hoppas vi att alla är friska igen.  

Vi har varit mycket utomhus och lekt tillsammans. I måndags hade vi en förmiddag utomhus på skolgården där eleverna hade möjlighet att delta i styrda lekar såsom Hur mycket är klockan herr lejon. Vi ”förbjöd” bollekar för att uppmuntra eleverna till att välja andra aktiviteter när vi är utomhus. Eleverna lekte bra med varandra. De lekte bland annat fantasilekar, gungade och lekte i sandlådan.

Den här veckan har vi rockat sockorna. Vi uppmärksammade det genom att prata om att alla människor är lika mycket värda och att olika är bra. Det blev ett fint samtal och vi märker att eleverna har med sig fina värderingar. Vi lyssnade på Rocka sockorna-låten och eleverna fick färglägga ett par strumpor där uppgiften var att måla de olika.

I arbetet med Trulle har vi fortsatt arbeta med meningar. Den här veckan fick eleverna lyssna till olika tokiga meningar och försöka rätta felet i meningen. Det var en klurig uppgift men uppskattad av många.

I Lyckostjärnan fortsatte vi arbeta med faktatexter och dinosaurier. Eleverna har fått arbeta med tillhörande uppgifter i arbetsboken där de bland annat fått arbeta med dinosaurierna och informationen om de fått från faktatexterna samt tränat på begreppen störst och minst.

Vi hade en härlig onsdagsförmiddag i skogen. Vi tränar på trafikregler när vi promenerar dit och hem. Eleverna har fått varsin gå-kompis som de ska gå tillsammans med på onsdagar. I skogen fick de ett uppdrag som tränar den fonologiska medvetenheten. Uppdraget gick ut på att de i par skulle leta efter ett föremål i skogen som började på ett givet språkljud (som de fick av en vuxen). Exempelvis fick några par ljudet /s/ och då kom de tillbaka med en sten. De letade engagerat och hittade olika saker i skogen. Sedan fick de leka fritt.

Vi har pratat om våffeldagen som stundar imorgon (lördag) och färglagt egna våfflor. Vi klippte ut vår våffla och limmade på ett färgat papper. Elevernas alster blev jättefina och de arbetade på bra.

På onsdag den 29/3 kommer vi inte att gå till skogen. Eleverna kan ta med matsäck som vanligt men vi kommer att vara kvar på skolan. Det går bra att ta med sig frukt, grönsak eller smörgås, fylld vattenflaska och varmdryck.

Välkomna på föräldramöte onsdagen den 26/4 kl 17:00-18:30.

Välkomna på synligt lärande på tisdag den 28/3 kl 14:00 eller i samband med hämtning. Sista dagen för synligt lärande är torsdagen den 6/4 (skärtorsdagen).

Kom ihåg, att om ni reser bort och planerar för att eleverna ska vara lediga, måste ni lämna in en ledighetsansökan till ditt barns mentor (Charlotte eller Matilda). Ni hittar blanketten på Norrköpings kommuns hemsida. Därefter när ni sedan har fått er ansökan beviljad (ni får tillbaka kopian av oss) anmäler ni ledigheten i IST appen. Det här sker enligt våra rutiner och det är viktigt att ni följer dem.

Hoppas ni får en härlig helg tillsammans.

Tack för ett gott samarbete,

Trevlig helg,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke, Sebastian & Felix

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar