Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 3 mars 2023

Veckobrev för år 2 vecka 9

 Veckobrev för vecka 9


Hej!

En härligt solig vecka för era barn men tyvärr en väldigt lerig skolgård! En hel del sjuka under veckan, det gäller både barn och personal.


Matematik

Denna vecka har vi fortsatt med talrektangar som handlar om att undersöka olika multiplikationer. De har i par fått måla från tabellerna 2, 3, 4 ,5 och 6.

Vi har även arbetat med multiplikation i ma-boken och på NOMP. Nu är det dags att börja öva multiplikationstabeller. Nästa vecka har 2B läxa att kunna 5:ans tabell utantill. I 2 A ska de som inte visat att de kan tvåans tabell ha den i läxa. Kort har kommit hem idag och läxan är till senast fredag nästa vecka.


Svenska

Nu är vi på slutet i boken om mig själv. Detta kommer vi att avsluta nästa vecka. Alla barn är riktigt duktiga på att skriva meningar nu. Vi har fortsatt starta dagen med tyst läsning alla dagar utom torsdagar. Vi  har fortsatt läsa Pappa polis som är spännande och era barn vill gärna lyssna på fler kapitel.

So

Vi har fortsatt att jobba med barnens bibel och den här veckan läste vi om Kain och Abel. Den här veckan lärde vi oss mer om semlan i Grej of the week.

No

Rymden har denna vecka handlat om planeterna. Vi har läst faktatexter och pratat om svåra ord. I 2 A gjorde vi sedan ett monster quiz flera gånger för det var så kul!!

I 2B har vi även övat på planeternas ordning på skolplus.Det är något  som alla ska kunna när vi arbetat klart med området Vi hann även göra lite monster quiz på slutet. 



Engelska

Denna vecka har vi börjat arbeta med FOOD. Vi har tränat ord och klippt ut ord och bilder för att lägga memory och kunna spela bingo!

Nästa vecka kommer vi att träna lite fraser för att kunna ha afternoon tea på torsdagen. Till det ska vi också baka scones.


Teknik

Den här veckan har vi arbetat med hur livet är på en rymdstation, ISS. Vi har bla pratat om tyngdkraft och tyngdlöshet och hur olika problem, med det går att lösa när man är på rymdstationen.


Bild

Den här veckan har vi målat månen samt klippt siluetter att sätta i förgrunden. Vi har tidigare pratat om bakgrund och nu har vi lagt till begreppet förgrund samt vad en siluett är.


Musik

På musiken kommer era barn att få lära sig spela gitarr. Detta kommer de att göra fram till påsklovet.


Nästa vecka kommer vi att starta med studiestöd på morgonen igen. Det kommer fortfarande att vara onsdag och fredag                kl 7.50-8.15. Under måndagen kommer ni att få mail om vilka som erbjuds detta. Det kommer denna period handla om matematikstrategier, där vi övar huvudräkning.


Idrott

Vi kommer arbeta med gymnastik i stationer. 



Nästa vecka

Måndag- STUDIEDAG Glöm inte lägga in tider i IST för studiedagarna.

Tisdag-STUDIEDAG

Onsdag Ny ledtråd är- Här hittar man monarken

Torsdag- Idrott 

Fredag- OBS! Läsläxa kapitel 23 till fredag vecka 11



Trevlig helg önskar vi i år 2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar