Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 17 mars 2023

Veckobrev v.11

 Hej!

Ännu en vecka har runnit iväg. Tiden går så fort. Veckorna rinner iväg men vi hinner mycket.


Matematik

I matematiken har vi denna vecka fortsatt med multiplikation det har handlat om att kunna sätta in tal på tomma tallinjen och göra olika multiplikation hopp.

Svenska

Under svenska lektionerna har vi denna vecka börjat med ett nytt område. DEN MAGISKA DÖRREN som är ett skrivprojekt. Det handlar om att skriva en kapitelbok med olika uppdrag. Denna vecka har handlat om att göra en framsida och kap 1 handlade om att göra en inledning. 

So

Den här veckan har vi jobbat klart med avsnittet om Abel och Kain i bibeln. Vi har också sett första delen av skapelsen i en tecknad film.

No

Rymden denna vecka har vi fortsatt att prata och repetera planeterna i vårt solsystem. Vidare har de i par fått skriva faktameningar om en planet.

Idrott

Vi arbetar vidare med gymnastik. Fråga gärna barnen hemma om de lärt sig något nytt. Vi har en student som kommer hålla i lektioner tillsammans med Robin som heter Alma. 

Engelska

Vi spelade bingo med våra mat- ord.

Denna vecka har vi tränat frasen Do you like?…Yes I do

No I don`t

De fick läxa till nästa vecka, ord, meningar eller skriftligt. Finns att träna på skolplus för de som vill.


Teknik

Den här veckan har vi arbetat med hur livet är på en rymdstation, ISS. Vi har bla pratat om tyngdkraft och tyngdlöshet och hur olika problem, med det går att lösa när man är på rymdstationen.

Bild

Den här veckan har vi samarbetat med No och tussat jorden. Små bitar av silkespapper tussas ihop och klistras i jordens mönster. Det var pilligt och kräver tålamod men blir väldigt fina bilder.


Musik

Den här veckan har vi lyssnat på ett avsnitt av De kidnappade instrumenten. Tränat på puls och spelat lite gitarr.

Nästa vecka

Måndag- 

Tisdag- Idrott

Onsdag Ny ledtråd är- Per plus Marie VI ÅKER TILL STADSBIBLIOTEKET PÅ FÖRMIDDAGEN.

Torsdag- Idrott 

Fredag-Läsläxa kapitel 24


Vi önskar alla en skön helg !

Vi i år 2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar