Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 18 augusti 2022

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 34

Nu är vi äntligen igång efter ett långt sommarlov. Vi har haft en bra start tillsammans och hoppas att våra tre nya elever har fått många nya kompisar. Det är ungefär samma rutiner och struktur som förskoleklassen men ett annat innehåll då vi nu ska nå mål i skolans ämnen. Eleverna har fått sin räknebok Favorit matematik 1A och börjat arbeta med siffrorna 0, 1 och 2. De har även fått en händelsebok i svenskan och börjat dekorera och göra den fin. Några har även skrivit och målat om första dagen i skolan. Vi har pratat om symmetri och målat vackra fjärilar som sitter i entrén. Låt ditt barn få förklara och visa symmetri i samband med hämtning. Vi har varit ute i det varma vädret och lekt, gått tipspromenad och repeterat skolgårdsgränsen. Barnen blir törstiga i värmen så kom ihåg att ta med vattenflaska till skolan.

Vi startar upp några skolämnen i taget, nästa vecka börjar vi med idrott, bild och engelska.

Kom ihåg idrottskläder till onsdag och torsdag. Idrotten kommer att vara utomhus och eleverna behöver utomhuskläder och handduk. Sebastian undervisar år 1 i idrott.

Madeleine och Jenny undervisar i ämnet bild.

Vi hälsar Katarina Lindskog välkommen till 1B.

All information från skolan ligger under 1A och 1B på Bråviksskolans blogg.

Utvecklingssamtalen kommer att vara vecka 41. Så fort vi är klara med tiderna så läggs de ut på bloggen och passar inte tiden så byter ni med en annan familj.

Vi återkommer om tid för föräldramöte.

Fredagen den 26/8 är det fotografering för år 1.

Trevlig helg önskar

Katarina Jenny Evalotth Madeleine Malin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar