Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 26 augusti 2022

Veckobrev för år 2 vecka 34

 Hej!

Nu är första vanliga veckan avklarad och vi är i full gång...

Tyvärr har Robin som ska ha idrott med era barn varit sjuk men de har haft idrott med Susanne och en vikare som heter Emelie.

svenskan har vi fortsatt arbeta med Detektivbyrån. Vi har läst avsnitt och ställt frågor på texten som både finns direkt och mellan raderna. De har fått gissa på vilken av de misstänkta personerna de själva tror är skyldig och motivera varför. De har fått rita bilder till efter beskrivning. De har fått ett uppdrag att skriva osynlig, fråga gärna era barn hur de gjorde. Vi tränar på att svara och beskriva med meningar och inte bara ord. Vi har också sjungit och lärt oss om vokalerna. Vi prata om långa och korta och dubbelteckning.

I So har vi gått igenom skolans regler, haft klassråd och lottat nya elevrådsrepresentanter för båda klasserna. Vi har också inlett höstens första arbetsområde i Geografi. Vi diskuterade, skrev och ritade kring jordklotet, hur det ser ut. Vi lyssna på avsnitt om Kul fakta Jorden runt på UR. Eleverna fick en ledtråd till nästa veckas Grej of the week - luktstark höstpremiär.

I matematiken handlar det om klockan för hela slanten. Vi har nu gått igenom hela klockan så nu är det bara att öva på. Det kommer int att räcka med tiden i skolan för alla utan det måste nötas mycket för en del. Det finns nu övningar på NOMP att göra och till nästa fredag ska alla uppdrag vara gjorda. 

No arbetet kommer första perioden heta TEMA  JORD. I veckan har vi gjort den första undersökningen som handlade om att titta på vad jorden innehöll. En del trodde ord och något annat med vad de hittade. Det var olika insekter, pinnar, stenar, jord, barr, plastbitar, glas mm

Engelskan kommer första perioden handla om "skolord". Vi har lyssnat på dem, sagt och skrivit orden. Vi tränar även på fraserna "What is this? This is a ...

Nu har vi en telefon till år 2 och numret 072-583 56 14. Spara numret!

Efter varje avslutat område i de olika ämnena  gör vi bedömningar i IST. Vi kommer nu att börja publicera dem för er. Det innebär att ni får ett mail eller sms att vi gjort en bedömning med en kommentar där ni ser hur det har gått för ert barn. Detta är helt nytt även för oss så vi hoppas att det kommer att fungera bra och dessutom blir det tydligare för er hur det går för era barn.

Nästa vecka

Måndag
Tisdag - Idrott
Pnsdag
Torsdag - Idrott -Viktigt att vara i tid till idrotten för grupp 2 som startar 8.20. Se till att vara på skolan senast 8.10 eller vid fta 8.15
Fredag - Läsläxa kap 2

Trevlig helg! 

Vi i år 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar