Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 19 augusti 2022

Veckobrev för år 2 vecka 33

 Hej!

Denna vecka kommer vi bara informera  lite kort.

Vi har haft en bra start och era barn är så trevliga. Värmen har vi ALLA känt av under veckan och det har varit svårt att orka jobba.

På onsdagen hade vi lite startaupp aktiviteter  och så startade vi med ett nytt sv-projekt  som heter Detektivbyrån. Vi läste ett avsnitt de fick lyssna och sedan diskuterade vi innehållet. De skulle sedan skriva ner vem de misstänkte hade tagit hunden Piffy och varför. De skulle även rita hur de trodde Piffy såg ut.

Under torsdagen startade vi med klockan igen och hade genomgång 5 över, 10, över och kvart över.

Det är SUPERVIKTIGT nu att alla kommer igång och tränar klockan. En del kan redan men av erfarenhet vet vi att det tar tid för en del elever att lära sig  klockan.

Vi hade även en  avslutande  lektion om sommaren då vi inte riktigt hann klart det under våren. 

På SO-lektionen repeterade vi vilka ämnen som ingår i SO och innehållet i dessa ämnen. Många fantastiska diskussioner och vi är mycket imponerade över hur mycket eleverna kan. De gjorde sedan en framsida till sin SO-bok.

Idag har vi varit i skogen och vi hade en fantastisk förmiddag i värmen. Vi hade med oss håvar, förstoringsglas och insektsböcker. Alla hade något att göra, de byggde, lekte och letade efter djur och insekter. Vi rekommenderar att ni tittar på era barn efter fästingar i helgen då vi redan plockat bort en från ett barn.

Det är idrott på tisdagar och torsdagar. På torsdagar startar grupp 2 med idrott direkt på morgonen. Lektionen startar 8.20 så viktigt att alla är där i god tid. Vi går från skolan 8.10 och vill man gå direkt behöver man komma innan 8.20 så de kan lämna sina saker och vara klar för lektionen.(Endast de som är med i grupp 2)

Här är information från idrottsläraren Robin Ahlberg
Vi kommer på idrotten att arbeta med arbetsområdet boll, spel och lek där mycket fokus kommer ligga på samarbete, regler och förebyggande av skador.

Jag vill att eleverna är ombytta tisdagar och torsdagar då vi alltid har idrotten på förmiddagar och kan då få mer tid till idrott. Eleverna tar med sig ombyte, handduk och rena skor för rörelse. Idrotten kommer att vara på FTA:s konstgräsplan så tänk på att det är bra att ha med sig en vattenflaska då vi rör på oss och det kan vara varma dagar samt kläder efter väder. Jag kommer ha viktig info här på bloggen till er om vad vi gör, var idrotten kommer äga rum och vad jag förväntar mig att eleverna har med sig. Det ska bli superkul att träffa era barn och få ha idrott och hälsa tillsammans.

Har ni frågor och funderingar som rör idrotten så har ni kontaktuppgifter till mig här J

.Robin Ahlberg

Lärare Idrott och Hälsa
Bråviksskolan
Norrköpings kommun

Telefon: 0724-625615
robin.ahlberg@norrkoping.se


På måndag kommer eleverna få med sig sin läsläxa hem. Kap. 1 är läxa till fredag. 

På fredag är det fotografering på morgonen. 

Vi påminner om att prenumerera på åk 2 och avprenumerera på åk 1.

Vi önskar er en trevlig helg!

Hälsningar

Vi i år 2

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar