Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 26 augusti 2022

Getingens veckobrev v.34

 

Veckobrev V. 34                                                                      

                                     Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!

  

Två veckor har passerat med stormsteg. Vi ser fram emot en rolig höst med ert/era barn. Vår kollega Liselott Bengtsson har börjat jobba på Getingen.

Redan första veckan har vi diskuterat situationen på Getingen med våra elever. Vårt mål är att Getingen ska vara en trevlig och trygg plats. Vi har även diskuterat ordning och trivsel på fritidshemmet. Då har vi fattat beslut att dela dem i fyra grupper. Vi konstaterade att väldigt mycket handlar om relationer och att det är viktigt att lära känna varandra. När man har en relation respekterar man varandra och därför får vi jobba vidare med att bygga fler och bättre relationer med varandra.

Istället för en samling har vi två samlingar. Syftet med detta är att minska höga ljud och att barnen tränar turtagning, koncentration, hänsyn, kommunikation och vänskap. Efter mellanmålet har vi olika aktiviteter i grupperna. Även i matsalen har vi infört fem tysta minuter.

Under v. 33 och 34 har vi gjort getingar av barnens ansikten. Det har skapat mycket glädje i gruppen. Vi har haft utomhusaktiviteter vilket uppskattades av våra elever. Veckoplaneringen är uppsatt i entrén på Getingen. Där kan ni även se vårt årshjul. 

 

Med vänliga hälsningar Personalen från Getingen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar