Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 26 augusti 2022

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v.34 Förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,


Hoppas att ni har haft en bra vecka, det har vi! Vi vill tacka för en trevlig och positiv start tillsammans. Vi är mycket glada över alla fina ord från er. Det betyder mycket för oss att höra både från er och era barn. Eleverna infinner sig bra i de nya miljöerna och tycker att det är fortsatt roligt att få upptäcka. Det är mycket nya intryck för dem samt nya regler och rutiner att förhålla sig till. Det är fullt förståeligt om de känner sig trötta såhär i början av terminen.

Vi tycker att grupperna fungerar väldigt bra hittills där vi träffar glada, nyfikna, artiga, flitiga och aktiva barn som alltid gör sitt bästa. De får mycket beröm av oss för detta både som grupp och på individnivå. Bra jobbat! Vi träffas i mentorsgrupperna ros och vitsippa samt pion och gullviva men blandar grupperna dagligen både i lek och lärande (inomhus och utomhus) samt i matsalssituationerna. Charlotte är mentor till alla elever som tillhör ros och vitsippa, och Matilda är mentor till alla elever som tillhör pion och gullviva.

Den här veckan har eleverna målat blomsterängar i ateljén med vattenfärg, Vi har börjat med bokstavsarbetet där vi tränar på att forma motsolsbokstaven Oo som både versal och gemen, vi tränar ordkunskap genom lek, vi har pysslat bokstavspyssel samt sjungit sången om ormbunken ur Majas alfabetssånger.

Varje dag avslutas med högläsning, där vi just nu har läst ut boken Kottsommar, skriven av Viveca Lärn (rosor och vitsippor) samt Pelle Svanslös (pionerna och gullvivorna).

Vi arbetar med värdegrund under hela skoldagen vilket är något vi fortsätter aktivt med nästa vecka men även framöver för att det ska hålla i sig. Vi ser att eleverna har med sig en god värdegrund hemifrån och från förskolan. De är måna om varandra och mycket hjälpsamma.

Utomhus har vi lekt ringlekar och även fritt på skolgården. Eleverna har fått vara i vår skogsdunge vilket var väldigt uppskattat bland dem. Där klättrade de en hel del, lekte fantasilekar samt gemensamma lekar som exempelvis kurragömma och inte nudda mark.

Eleverna har haft idrott med mycket lek och rörelse tillsammans med Sebastian.

 

I torsdags tog vi enskilt skolfoto. Numera tas inte ett gemensamt gruppfoto, utan bara de enskilda som ni kommer att kunna köpa av fotografen. Om ditt barn missade tillfället i torsdags erbjuder vi en ny tid, tisdagen den 13/9.

På tisdagar har eleverna idrott och vi önskar att de kommer ombytta i idrottskläder redan på morgonen för att sedan duscha och byta om till andra kläder efter lektionen. Vi kommer att vara utomhus så länge vädret och temperaturen tillåter. Vi informerar er när det är dags att vara inomhus.

Vi önskar att ni så snart som möjligt fyller i era kontaktuppgifter i IST, både telefonnummer och mejladress så att vi enkelt kan nå er. Vi ser att vi fortfarande saknar en del uppgifter där. Det underlättar för oss.

Vid skoldagens slut, kl. 13:30 är ni välkomna in i kapprummet för att möta er barn. De behöver oftast lite hjälp att få med sig rätt saker hem.

I veckan fick era barn med sig några blanketter från skolsköterskan Lena som behöver fyllas i och lämnas åter så snart som möjligt. Vi påminner barnen om blanketterna och att kika i väskorna. Många är även väldigt duktiga på att lämna in de självmant.

Vi uppmuntrar barnen till att ha på sig inneskor vilket främst är viktigt ur ett säkerhetsperspektiv och kan vara bra även ur hygiensperspektiv då vi är en stor skola med långa avstånd. Det händer t ex lätt små olyckor i matsalen där glas och tallrikar tappas i golvet ibland och då är inneskorna bra för att förhindra glassplitter i strumporna.

Vi brukar äta frukt under förmiddagen, så det kan vara bra att ta med då skolan inte erbjuder det. Vi vet att alla barn inte är förtjusta i just frukt så om man hellre vill äta en grönsak eller smörgås går det bra (ej riskakor, eller andra kex). Bråviksskolan är en parfymfri, nötfri och citrusfri (går bra om man har skalat sin citrusfrukt hemma i förväg) skola, så vi vill be er att tänka på det då både elever och personal i huset är överkänsliga mot detta.

Hoppas att ni har trevliga samtal hemma kring barnens skoldag. Vi har uppmuntrat barnen till att själva packa ur sin skolväska när de kommer hem, särskilt när de får med sig blanketter/lappar från oss som ska vidare till er föräldrar, men även när de får ta hem färdigt material. Vi berättar om veckobreven som vi skriver till er och att de är till både eleverna själva och er föräldrar. Hoppas att ni kan ha trevliga samtal utifrån information och innehåll. På så sätt känns det viktigt att även medvetengöra den veckovisa kommunikationen för era barn som sker mellan hem och skola, digitalt via bloggen. På bloggen hittar ni även veckobrev från fritidshemmet. 

Om era barn är frånvarande är det viktigt att ni anmäler frånvaron senast kl. 8:00 samma morgon, i IST-appen så att vi ser den i vårt system när skolan startar. Om ditt barn har tillsyn under morgonen på frita behöver ni också kontakta fritidshemmet Humlan på telefonnumret: 072-583 56 20 (via sms går bra), för att anmäla frånvaron även där. För att underlätta för oss pedagoger är vi mycket tacksamma om ni följer våra rutiner gällande frånvaron, då vi annars behöver gå ifrån barngruppen för att få tag på er om frånvaron inte är anmäld. Om era barn har tandläkarbesök eller liknande inbokat under dagen, gör ni på samma sätt genom att anmäla i appen och där kan det vara bra att bara skicka iväg ett mejl så att vi kan stämma av var ni behöver hämta upp era barn om vi exempelvis skulle vara i skogen vid det tillfället. Skicka gärna mejlet i så god tid som möjligt. Om ni har planerad ledighet hittar ni ledighetsansökningar på kommunens hemsida som ni fyller i och lämnar in till oss, via barnen går bra. Om det skulle vara så att ni hämtar ert barn tidigare från fritidshemmet än angiven tid önskar fritidshemmet att ni meddelar detta digitalt via app eller sms. Hittills har detta fungerat bra men vi fortsätter att påminna om våra rutiner.

Tack för en bra skolvecka, vi ser fram emot fortsatt lek och lärande nästa vecka.

 

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke & Sebastian



charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar