Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 25 augusti 2022

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 35

Den här veckan har vi följt alla tider med lektioner och raster och fokuserat på idrott, matematik, svenska, bild och engelska.

På idrotten har eleverna lekt lekar vilket var mycket uppskattat.

I matematiken har eleverna format siffrorna 0-5, delat upp tal, räknat addition och subtraktion samt tränat på begreppen likhetstecken, plustecken, större än och mindre än. Begreppen är viktiga att befästa så prata gärna om dem hemma och låt ditt barn visa. Vi har både arbetat i räkneboken och i NOMP. Pedagog har intervjuat eleverna för att se vad de kan inom matematiken. Vi använder skolverkets bedömningsstöd.

I svenskan har eleverna börjat arbeta med bokstaven Oo och de som läser har tränat på läsförståelse i boken Kaninen Knut. Eleverna har gjort legilexi så att vi pedagoger kan se var de är i sin utveckling och hur vi ska arbeta vidare.

I bilden har eleverna utifrån en film gjort sitt egna självporträtt och skrivit om sig själv.

I engelskan har vi börjat arbeta med färger och övat på fraserna, Whats your name? och My name is. Prata gärna lite engelska hemma.

Torsdagar med start vecka 36 kommer Katarina och Malin att erbjuda studiestöd 13:40-14:20 i klassrummet. Det är frivilligt och en bra möjlighet att kunna öva extra på något, göra läxor eller arbeta igen.

Det är bra om eleverna kan vara ombytta och klara onsdagar och torsdagar när de kommer till skolan på morgonen. De har idrott på förmiddagen. De ska ha med sig ombyte och handduk.

Välkomna på föräldramöte onsdagen den 28/9 17:30-19.

Trevlig helg önskar

Katarina Jenny Evalotth Madeleine Malin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar