Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

måndag 15 augusti 2022

Välkommen till åk 6!

 Varmt välkomna tillbaka till en ny termin! 


Skolstart är onsdag den 17 augusti kl. 08.20. Skoldagen slutar efter lunch, ca 12.40. 

Vi kommer under den första skoldagen att gå igenom schemat, de olika grupperna och information inför terminen. Schemat finns i classroom “åk 6”. 


På torsdagen och fredagen kommer dagarna att ägnas åt förberedelser till utvecklingssamtal samt uppstart av Moderna språk. Viktigt att den blå pärmen med matriser och avstämningsuppgifter är tillbaka i skolan den första skoldagen, eftersom förberedelserna inför samtalet börjar omgående. 

Torsdagens skoldag är 08:20-14:00. 


Fredag samling 07:50 vid Bråviksskolans huvudentré för avfärd till Djäkneparksskolan och första Moderna språklektionen. Närvaro tas när lektionen startar på Djäkneparksskolan, ansvar att vara i tid till bussen är elevens och vårdnadshavarnas. Extra viktigt att frånvaron anmäls via IST Home så informationen landar hos berörd språklärare. 

Fredagen avslutas på Bråviksskolan kl. 14:00.




Här kommer information som är extra viktig att ni som vårdnadshavare tar del av: 


  • På fredagar kommer eleverna ha Moderna språk franska, spanska och tyska på Djäkneparkskolan. Eleverna kommer åka abonnerad buss från Bråviksskolan som avgår kl. 08.00. Samling senast 07.50. Skoldagen startar kl. 08.20 på Djäkneparkskolan. De åker sedan tillbaka med samma buss till Bråviksskolan och fortsätter sin skoldag här.

De elever som läser engelska som Modernt språk börjar skoldagen kl. 08.35 och undervisningen sker på Bråviksskolan i 6:1 klassrummet.

Språkvalet för samtliga elever börjar redan från och med fredagen den 19/8.


  • Föräldramöte 23/8 kl. 17.30 i Bråviksskolans matsal. 

Dagordning för mötet: 

  • Organisation 

  • Betyg, bedömning och nationella prov

  • Besök av MOA-mottagningen 


Vi ser fram emot att träffa er! 


  • Samtalsdagar v. 35.

​Snart är det dags för vårt första utvecklingssamtal i år 6. Vi hoppas att ni i lugn och ro har haft möjlighet att tillsammans gå igenom pärmen och förbereda er inför samtalet tillsammans hemma. Inbjudan till utvecklingssamtalen kommer via mejl.



Kom ihåg att ändra din prenumeration och följ åk 6 för att få veckobrev med information från skolan. 


Vi ser fram emot ett spännande och lärorikt år tillsammans med alla elever och vårdnadshavare i år 6.


/Ida, Maria och Moa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar