Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 19 augusti 2022

Veckobrev v. 33 Förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,

Hoppas ni har haft en bra vecka. Nu är första skolveckan förbi och vi har haft en positiv start tillsammans. Det är en grupp med positiva och trevliga barn som är nyfikna på skolan vilket är roligt att se. Eleverna har blivit indelade i grupper denna vecka och eftersom vi är Förskoleklass Blomsterängen är vårt tema blommor. Våra blomgrupper är: vitsippor, rosor, pioner och gullvivor. Pionernas och gullvivornas hemklassrum ligger på samma sida som deras kapprum, dvs till höger om ingången. Rosornas och vitsippor hemklassrum ligger närmast deras kapprum, dvs vänster om ingången.

Vi började terminen med att dela ut varsitt hjärta till alla förskoleklasselever vilket är speciellt för förskoleklass. Vi har börjat träna på regler och rutiner men vi har också tränat på samarbete och turtagning genom att leka lekar i lekgrupper och i spel med spelgrupper. Vi har tränat på finmotoriken genom att rita och klippa. Med tanke på det fina vädret så har vi passat på att vara ute mycket och rört på oss. Vi har både lekt ringlekar och lekt fritt för att lära känna varandra men även för att lära känna skolgården. Det har varit en bra och rolig start med andra ord.

Vi kommer att gå till skogen men väntar lite med det för att vi vill jobba med att få ihop gruppen ännu mer och vi återkommer med information när det väl är dags. Vi rekommenderar, av säkerhetsskäl, att era barn har inneskor på sig under hela skoldagen, kan vara tänkvärt ur ett hygienperspektiv med. Barnen brukar ofta bli törstiga och därför är det bra om de har en vattenflaska med sig. Tänk på att skriva namn på era barns tillhörigheter, det brukar underlätta för oss alla. Vi brukar äta frukt under förmiddagen, så det kan vara bra att ta med då skolan inte erbjuder det. Vi vet att alla barn inte är förtjusta i just frukt så om man hellre vill äta en grönsak eller smörgås går det bra.

Det är några av er som har lämnat in ledighetsansökningar och vi är medvetna om att ni väntar på att få tillbaka de. Vi kommer att bevilja ledighetsansökningarna så snart vi kan.

Att tänka på nästa vecka är att ha kläder efter väder för att vi kommer fortsätta att vara ute mycket och ha olika aktiviteter. På torsdag den 25/8 kommer vi att skolfotograferas på förmiddagen.

Om era barn är frånvarande är det viktigt att ni anmäler frånvaron senast kl. 8:00 samma morgon, i IST-appen så att vi ser den i vårt system när skolan startar. Om ditt barn har tillsyn under morgonen på frita behöver ni också kontakta fritidshemmet Humlan på telefonnumret: 072-583 56 20 (via sms går bra), för att anmäla frånvaron även där. För att underlätta för oss pedagoger är vi mycket tacksamma om ni följer våra rutiner gällande frånvaron, då vi annars behöver gå ifrån barngruppen för att få tag på er om frånvaron inte är anmäld. Om era barn har tandläkarbesök eller liknande inbokat under dagen, gör ni på samma sätt genom att anmäla i appen och där kan det vara bra att bara skicka iväg ett mejl så att vi kan stämma av var ni behöver hämta upp era barn om vi exempelvis skulle vara i skogen vid det tillfället. Skicka gärna mejlet i så god tid som möjligt.

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss via mejl. Vi läser mejlen dagligen och återkopplar till er så snart vi kan, främst eftermiddagstid. Om ni vill komma i kontakt med fritidshemmet Humlan hör ni av er på numret ovan.


Vi önskar er en trevlig helg och vi ser fram emot nästa vecka,

Charlotte, Matilda, Lina, Ida-Marie, Jocke & Sebastian

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar