Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 19 augusti 2022

Veckobrev år 4 v.34

 Hej


Då var första skolveckan i år 4 slut. Under veckan har vi arbetat med olika gruppstärkande aktiviteter samt jobbat på att utveckla olika typer av relationer, elev -elev, elev- pedagog. 


Matematik: 

Under vecka 34 startar vi det första arbetsområdet som handlar om de fyra räknesätten och prioriteringsregeln. Efter avslutat arbetsområde förväntas eleven kunna:

  • Använda och förstå begreppen dividera, täljare, nämnare, kvot, addera, term, summa, subtrahera, differens, multiplicera, faktor, produkt, prioriteringsregeln. 

  • jämföra och storleksordna tal,

  • utföra beräkningar med stora tal med hjälp av huvudräkning (tex 230 + 90),

  • lösa uppgifter med flera räknesätt och parenteser utifrån prioriteringsregeln,

  • använda en skriftlig räknemetod för addition och subtraktion,

  • förklara och beskriva hur du kommer fram till din lösning.


Under onsdagen genomför alla klasserna ett screeningtest i matematik, Förstå och använda tal. Syftet med testet är att på individ - och grupp nivå hitta styrkor samt förbättringsområden.


Idrott och hälsa

Vi kommer att starta det första arbetsområdet som handlar om friluftsliv och utevistelse. Allemansrättens rättigheter och skyldigheter samt orientera i bekanta miljöer kommer att vara centralt under arbetsområdet. 

Under arbetsområdet förväntas eleverna inte byta om eller duscha. Det är dock viktigt att anpassa klädseln så att man kan röra sig obehindrat i skogsmiljö. Möjlighet till att byta om och duscha finns för de elever som vill. 

Engelska

I engelskan inleder vi med att prata om varför vi lär oss engelska och därefter jobbar vi med att berätta om oss själva och vår familj.

Samhällskunskap

I Samhällskunskapen inleder vi med att arbeta med valet. Vi jobbar med arbetsområden "Demokrati" och Så styrs Sverige" i Gleerups portal.

Svenska

I svenska kommer vi starta ett arbetsområde om hur man skriver återberättande texter. Vi börjar med att titta på hur innehållet i en sådan text är organiserat samt vilka sambandsord man använder när man inleder ett stycke.  

Fotografering:

Skolfotografering sker för alla elever i år 4 under torsdagen.


Föräldramöte:

Genomförs i Bråvikskolans matsal 25/8 kl 17.30. Vi börjar gemensamt för att sedan avsluta i respektive klass. 


Utvecklingssamtal:

De elevledda utvecklingssamtalen i år 4 genomförs måndag-onsdag vecka 37. Eleverna går i skolan dessa dagar från 08.20-12.00. Eleverna kommer då att möta för dem kända pedagoger.  

Utvecklingssamtalen kan komma att var fysiska i skolans miljö eller digitalt. Mer om detta och tider för samtalen pratar vi om på föräldramötet.


Trevlig helg

Pedagogerna i år 4 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar