Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

måndag 15 augusti 2022

Förskoleklassen

 

Information till förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,

Varmt välkomna till förskoleklass Blomsterängen på Bråviksskolan!

Hoppas att ni har haft en skön sommar tillsammans och att ni nu känner er redo för skolstarten. Det gör vi och vi ser fram emot att träffas igen och lära känna varandra ordentligt.

Höstterminen startar onsdagen den 17/8 och vi samlas på gräsmattan utanför förskoleklassens entrén kl. 8:20. Vi avslutar dagen kl. 13:30 och de elever som har fritidshemsplats fortsätter eftermiddagen där och de andra barnen blir hämtade av er för hemgång. Vi önskar att ni lämnar av barnen vid skolstart och att vi får lära känna de själva för att senare under terminen när vi har kommit in i rutiner kunna erbjuda föräldrabesök om ni önskar att få vara med ert barn. Det är viktigt att barnen får ett band till oss pedagoger tidigt och därmed ser vi att föräldrabesöken får vänta ett tag.

Skoltiderna som gäller framöver är precis som första dagen, kl. 8:20–13:30. Det är bra om eleverna har ett ombyte i väskan med lite extrakläder, samt en plastpåse ifall olyckan skulle vara framme. Vi rekommenderar, av säkerhetsskäl, att era barn har inneskor på sig under hela skoldagen, kan vara tänkvärt ur ett hygienperspektiv med. Barnen brukar ofta bli törstiga och därför är det bra om de har en vattenflaska med sig. Tänk på att skriva namn på era barns tillhörigheter, det brukar underlätta för oss alla. Vi brukar äta frukt under förmiddagen, så det kan vara bra att ta med då skolan inte erbjuder det. Vi vet att alla barn inte är förtjusta i just frukt så om man hellre vill äta en grönsak eller smörgås går det bra. Bråviksskolan är en parfymfri, nötfri och citrusfri (går bra om man har skalat sin citrusfrukt hemma i förväg) skola, så vi vill be er att tänka på det då både elever och personal i huset är överkänsliga mot detta.

De första dagarna kommer vi arbeta mycket med gruppen i olika konstellationer för att lära känna varandra och tidigt påbörja ett värdegrundsarbete.

Era barn behöver inte ha med sig något skolmaterial, utan allt vi behöver finns här. Detta är något vi säger till alla elever i våra klasser här på skolan så att det är likvärdigt.

Om era barn är frånvarande är det viktigt att ni anmäler frånvaron senast kl. 8:00 samma morgon, i IST-appen så att vi ser den i vårt system när skolan startar. Om ditt barn har tillsyn under morgonen på frita behöver ni också kontakta fritidshemmet Humlan på telefonnumret: 072-583 56 20 (via sms går bra), för att anmäla frånvaron även där. För att underlätta för oss pedagoger är vi mycket tacksamma om ni följer våra rutiner gällande frånvaron, då vi annars behöver gå ifrån barngruppen för att få tag på er om frånvaron inte är anmäld. Om era barn har tandläkarbesök eller liknande inbokat under dagen, gör ni på samma sätt genom att anmäla i appen och där kan det vara bra att bara skicka iväg ett mejl så att vi kan stämma av var ni behöver hämta upp era barn om vi exempelvis skulle vara i skogen vid det tillfället. Skicka gärna mejlet i så god tid som möjligt.

Information kommer att ske från oss veckovis där ni ser våra veckobrev i slutet av veckan på Bråviksskolans blogg. Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss via mejl. Vi läser mejlen dagligen och återkopplar till er så snart vi kan, främst eftermiddagstid. Om ni vill komma i kontakt med fritidshemmet Humlan hör ni av er på samma nummer som ovan.

 

Varmt välkomna till oss,

Charlotte, Matilda, Lina, Ida-Marie, Jocke & Sebastian

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar