Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 26 augusti 2022

Veckobrev år 4 v. 35

 Hej!

Tack för ett trevligt föräldramöte, så kul att få ett ansikte på er. Nedan finner ni länken till vår presentation.

https://docs.google.com/presentation/d/1wfFEClVnJfzGwk7WMUzopueNuFpBWnsP/edit?usp=sharing&ouid=105329039976945634134&rtpof=true&sd=true

Vi vill förtydliga angående sen ankomst och bortglömd sjukanmälan på eleverna. När vi skriver in sen ankomst får ni ett sms där det står att ert barn har frånvaro, skrollar ni ner i sms:et så ska det stå mer information med antal minuter ert barn var försenad. Om ert barn skulle avvika från skolan kommer vi alltid att kontakta er per telefon. Om ert barn saknas när skolan börjar men inte är sjukanmält skickar vi iväg en ogiltig frånvaro, den tar vi sedan bort när ni sjukanmält barnet. Kommer det däremot inte in någon sjukanmälan snarast efter ringer vi er för att säkerställa att ingenting har hänt ert barn på väg till skolan.

Vecka 37 har vi Lärakänna-samtal mån-ons. Eleverna kommer dessa dagar gå i skolan mellan 8:20-12:00. Vi skickar ut tider till er under nästa vecka, passar inte tiden så önskar vi att ni försöker byta sinsemellan. 

Engelska
I engelskan har eleverna den här veckan fått en glosläxa. Orden hittar ni i dokumentsform i eleverna Engelska Classroom och här finns också en länk till glosor.eu där eleverna tränar på att lära sig ordens betydelse samt stavning. För att komma till övningen på glosor.eu skriver de på användarnamn Marmil, och trycker sedan på logga in (inget lösenord krävs). Under År 4 hittar de This is Me, där orden finns.
Glosor.eu finns även som en app som kan laddas ner i telefonen, sök på Glosor på App store så hittar ni den där. Vi har glosförhör v.36 4A ons. 7/9, 4B tors. 8/9, 4C tis. 6/9. jag brukar alltid rekommendera att man tränar på glosorna en liten stund (efter behov) varje dag för att befästa dem ordentligt.

So
Vi fortsätter jobba med demokrati.

Svenska
I svenskan kommer vi jobba vidare med återberättande texter och jobba med grammatik. Vad är ett verb? I vilket tempus står verben?  Vad är ett substantiv? Att det kan stå i bestämd och obestämd form, plural och singular. Eleverna har även fått att häfte där de kan repetera det som vi jobbat med under den här veckan Uppgifterna är desamma som tidigare det är bara texten  som är annorlunda. Detta häfte kan eleverna ta hem om de behöver öva lite extra.

Idrott och hälsa
Vi fortsätter att arbeta med arbetsområdet friluftsliv och utevistelse. Fokus nästa vecka ligger på rättigheter och skyldigheter i allemansrätten. Vi kommer arbeta med uppdraget eld där vi bla bygger eldstäder. Eleverna behöver inte duscha eller byta om. De förväntas dock anpassa klädseln så att de kan vistas utomhus i skogen. Möjlighet till att duscha och byta om finns. 

Matematik
Vi fortsätter att arbeta med positionssystemet. Viktiga begrepp är ental, tiotal, hundratal och tusental. Vi fortsätter även att träna på strategier för huvudräkning, uppställning med addition och subtraktion. 

Trevlig helg

Pedagogerna i år 4


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar