Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

måndag 29 augusti 2022

Veckobrev v.34 År 3

 Hej alla glada vårdnadshavare!

Då har första riktiga skolveckan passerat! Tyvärr har vi haft en del personalbortfall pga sjukdom vilket resulterat i att de flesta av våra praktiskt/estetiska ämnen har uteblivit denna vecka. Vi hoppas att våra kollegor mår bättre nästa vecka! Utöver det har vi ändå haft en otroligt trevlig vecka. Det är mycket nytt för både elever och för oss personal med det nya upplägget men vi börjar alla komma in i rutiner sakta men säkert. Det känns otroligt positivt i alla fall både för barnen och för oss lärare! Väldigt roligt! 

Information: 

Läsläxa
Just nu bekantar vi oss med vårt nya läromedel Läsresan. Läsläxan kommer att komma igång under nästa vecka.


Vad har vi gjort denna vecka? 

Svenska
Vi har under denna vecka jobbat med vårt nya läromedel läsresan. En läsebok och en arbetsbok. Vi kommer att stöta på allt från djur i Amazonas regnskog till Renata Chlumska som bestig berg till fantasiberättelsen om Josefine och Kenny boy. Vi har även hunnit med att göra tester på Legilexi. Eleverna i 3B har också hunnit gå igenom en del läsförståelse där de fått ännu fler verktyg i sin ryggsäck för hur de ska göra när de stöter på en lång text med frågor. Detta kommer 3A att göra under nästa vecka. 

Matematik
Den här veckan har vi kommit igång med kapitel 1 i våra nya matteböcker. Eftersom jag är ny lärare har vi lagt tid på att lära känna varandra men även sätta ramar och rutiner för vårt arbete tillsammans under lektionerna. Eleverna har varit fantastisk duktiga och intresserade! Väldigt roligt att se! Vi började med ett avstämningstest för att jag ska kunna se lite var eleverna befinner sig i dagsläget. Sedan har vi arbetat med att repetera tiotalsövergångar samt addition och subtraktion i matteboken. Eleverna har fått träna tiokamraterna i par och sedan arbeta självständigt i böckerna. Vi har ett nytt system detta läsår där alla får en checklista till kapitlet vi arbetar med. Där får eleverna själva kontroll över vilka sidor de har gjort och vilka sidor de behöver göra. Om det exempelvis är så att en elev inte hinner med en sida kommer den få möjlighet att ta igen det på lektionstider eller studiestöd på tisdagar. Det går självfallet bra att eleven tar med matteboken hem och gör det som den behöver göra, förutsatt att boken tas med tillbaka till skolan nästa dag. 

SO

Den här veckan har vi börjat arbeta med världen. Vi har tittat på Google Earth och "rest" från rymden ända till Bråviksskolan. Detta var väldigt spännande och många ville pröva detta hemma. Vi har också börjat prata om  de olika världsdelarna och tittat lite på kartor.

NO/Teknik

I No/tekniken den här veckan har vi börjat nosa på vad en förändring är. Vi har också hunnit diskutera skillnaden på vad fasta ämnen är och vad en vätska är för något. Vi har fångat luft och konstaterat att ju mer vi trycker på en påse med luft desto mer försvinner den på grund av trycket som finns i påsen. Vi har avlutat med att göra fallskärmar utav påse, snöre och tejp. Här pratade vi mycket om gur stor fallskärmen måste vara för att kunna 

Engelska
Den här veckan hade vi vår första engelska lektion tillsammans! Vi började med att eleverna fick själva berätta vad de ville göra och lära sig i engelska. De kom med många goda förslag som jag kommer att försöka möta upp. Därefter fick eleverna se ett brittiskt program där man repeterade de vanligaste fraserna "Hello, my name is, goodbye" samt räkneord upp till tio, vilket eleverna tyckte var roligt. 

Idrott
Eleverna har fått ha vikarie den här veckan där de har fått göra blandade övningar. 

Hoppas ni får en fantastik helg med era härliga barn!
Hälsningar, pedagogerna i år 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar