Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 19 augusti 2022

Veckobrev åk 5 vecka 34

  Hej!

5A-Vecka 34

Måndag: Idrott
Tisdag: 
Onsdag: Idrott
Torsdag: Fotografering
Fredag:

5B-Vecka 34
Måndag: Idrott
Tisdag: 
Onsdag: Idrott 
Torsdag: Fotografering
Fredag: 

5C-Vecka 34 
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: Idrott
Torsdag: Fotografering
Fredag: Idrott


Matematik: Vi kommer att börja med att repetera de olika räknesätten.

Idrott och hälsa: Inleda arbetsområdet orientering. Teori och kartpromenad men även lite samarbetslekar. 

Svenska: Eleverna kommer att starta med skrivprojektet "I huset bredvid". De ska få skapa sin egna familj genom bilder på olika ansikten, projektet kommer sedan att handla om den familj de skapar. Därför skulle det vara bra om eleverna kan få ta med bilder från tidningar eller skriva ut bilder hemifrån på datorn.  

No:

Teknik:

So:

Engelska: Eleverna kommer att få göra en självskattning samt att vi startar ett skrivprojekt som heter "My summer/My dream summer" 


Vi vill först börja med att berätta att vi hade en mycket  härlig fredag förmiddag vid Slipen. Eleverna hade många aktiviteter och välja på och det fungerade mycket bra.

Vecka 34 kör vi igång med ordinarie schema. Mycket kommer att handla om introduktioner första veckan. Vecka 35 kommer ett mer utförligt schema om olika ämnen.

Vi vill också berätta att utvecklingssamtalen är framflyttade till vecka 37. Organisationen kring dem är lite ändrade. Samtalen kommer att pågå under tre dagar men eleverna kommer att vara i skolan fram till lunch dessa dagar. De kommer att få arbeta med matte svenska och engelska i första hand. De kommer att undervisas av de pedagoger som inte är mentorer. Mentorerna som har samtalen kommer att sitta i skolan och föräldrarna kan, om de önskar, koppla upp sig digitalt till samtalet. Tider för samtal kommer ut i slutet av vecka 34.


Trevlig helg!

Hälsningar arbetslag åk 5



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar