Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 7 oktober 2022

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 41

På bilden arbetar eleverna med grundfärgerna och har tillverkat en stor mapp att förvara sina bilduppgifter i.

Denna vecka har vi fokuserat på bokstaven Rr, fonologin, läst, skrivit, talat och arbetat med finmotoriken. Nästa vecka har eleverna svenskaprov på de bokstäver vi har arbetat med hittills.

I matematiken har eleverna arbetat med tallinjen så prata gärna om det hemma. Vecka 41-43 pausar vi TRR för att arbeta med färdighetsträning och forma siffror.

I so har eleverna redovisat sina arbeten om olika yrken. Nu kommer vi att arbeta, en period, med no innehållande mycket praktiskt arbete kring fasta ämnen och vätskor.

Vi har haft klassråd med ordförande och sekreterare och diskuterat de stående punkterna. Det har varit elevråd så eleverna har haft möjlighet att få framföra tankar och åsikter från sina klassråd.

På idrotten har eleverna lekt lekar vilket är mycket uppskattat. När de berättar för oss som inte varit med så är det avancerade lekar med många olika saker att tänka på och befästa.

I engelskan kommer vi att börja arbeta med siffror.

Eleverna ska vara ombytta och klara på morgonen för idrott på onsdag och torsdag.

Välkomna på utvecklingssamtal vecka 41, se tidigare inlägg. Utvecklingssamtalsblanketten är nu publicerad i IST om ni vill titta på den innan samtalet. Det är nytt för oss så säg till på samtalet om du inte kan se dokumentet. Ni är väntade.

Välkomna på synligt lärande i anslutning till hämtning torsdagen den 27/10. Ditt barn kommer att visa dig sitt skolarbete enligt en checklista och även prata om frita. Du som förälder har möjlighet att kunna få en inblick i ditt barns utveckling. Det är ett viktigt möte då du får all information från ditt barn så boka in datumet och tiden redan nu. Pedagogerna är inte närvarande utan det är ett möte mellan dig och ditt barn.

Läxa till måndag vecka 41 är läseboken kapitel 6 och ordbilderna här och det. Träna också på att skriva ordbilderna.

Läxa till måndag vecka 42 är läseboken kapitel 7 och ordbilden vi. Träna också på att skriva ordbilderna.

Trevlig helg önskar

Evalotth Madeleine Jenny Katarina Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar