Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

tisdag 25 oktober 2022

Halloween -Förskoleklass Blomsterängen

Halloween hos Förskoleklass Blomsterängen

På fredag, den 27/10 tänkte vi uppmärksamma Halloween under skoldagen -något som eleverna är väldigt glada över. 

Under skoldagen kommer vi att pyssla och hitta på passande aktiviteter. Eleverna är även välkomna att klä ut sig dagen till ära. Det är förstås valfritt och vi uppmanar även att man kan göra detta enkelt också, genom att hitta på en egen kostym, använda en utklädnad sedan tidigare eller varför inte låna något från en vän då man inte måste känna ett köptvång för denna dag. Eleverna får klä ut sig till vad de själva vill. 

Vi har några regler kring detta som vi behöver följa och efter samtal med era barn i klassrummet kom vi även fram till några nya gemensamt. Dessa är:

-inga masker (inget som döljer ert barns ansikte)

-inget låtsas blod 

-inga vapen

-lösa material som exempelvis kvast, vampyrtänder (inte lämpligt när vi äter) och andra småprylar som inte går att sätta fast på kroppen behöver lämnas kvar hemma


Vi har förberett barnen kring upplägget och informerat de om reglerna. 

Det kan vara bra att ta med ett ombyte "vanliga" kläder till eftermiddagen då fritidshemmet har utedag. De behöver ha varma kläder under sina ytterkläder då. 

Vi ser alla fram emot en trevlig dag tillsammans.


Hälsningar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke & Felix



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar