Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 14 oktober 2022

Veckobrev v.41 Årskurs 3

 Hej! 


Då är ännu en vecka förbi! Tiden går fort när man har så mycket roliga händelser som sker. I torsdags besökte vi Lindöskolan och hade en övergångsaktivitet med deras år treor vilket var otroligt uppskattat av eleverna! Alla eleverna delades in i fyra blandade grupper och så besökte vi fyra olika stationer som bestod av olika samarbetsövningar. Vi hade en riktigt trevlig förmiddag! Be gärna ert barn berätta mer om övningarna! 


Information


Utvecklingssamtal
Varmt välkomna på utvecklingssamtal mellan v.42-43! Nytt för i år är att vi är tre mentorer vilket innebär att elever i 3a kommer att ha utvecklingssamtal med Linnea eller Vanessa, och elever i 3b kommer att ha utvecklingssamtal med Therese eller Vanessa. Viktigt att komma ihåg att det spelar ingen större roll vilken mentor man har utvecklingssamtal med då vi tre arbetar väldigt tätt och delar samma bedömningar och är samstämmiga. 

Vi bifogar tider för utvecklingssamtal i detta dokument där ni bokar tid via ett online dokument. För att boka tid via online dokumentet klickar ni på länken “Tider för utvecklingssamtal” nedan och därefter “redigera”. Uppe till vänster kommer det stå “sparar..” under tiden ni skriver i dokumentet. Dubbelkolla att det står “sparat till OneDrive” innan du klickar bort sidan. Vid eventuella svårigheter att boka skriv gärna ett mejl till någon av oss så skriver vi in er på den angivna tiden. 

Bokning av tid måste ske senast fredag 14 oktober! Detta är för att vi ska ha tid för förberedelser och att veta vilka tider vi blir uppbokade på för att säkerställa bemanning i grupperna. Vid ändrade tider, boka gärna upp er på en annan ledig tid direkt här i dokumentet med minst tre dagars mellanrum (kom då ihåg att ta bort er gamla bokning) eller hör av er till någon av oss.  


Tider för utvecklingssamtal


Ämnesinformation


Svenska

I svenskan denna vecka har vi jobbat med lite olika saker, det har varit allt från läsresan till att stava kluriga ord och ng-ljudet, vi har även förberett mycket inför utvecklingssamtalen. 


Matematik

I matematik den här veckan har vi fortsatt arbeta med multiplikationstabellerna. Denna vecka har eleverna bl.a. fått träna på 9ans tabell och 7ans tabell. Vi har även lärt oss lite knep för hur man kan räkna 9ans och 7ans tabell. Vid 9ans tabell kan man tänka att entalen ska gå från 9 och nedåt för varje steg samtidigt som tiotalen går uppåt från 0 till 9. Vi lärde oss även ett knep där man kan använda händerna som hjälp där man viker ner det fingret som man ska multiplicera nio med. Dvs. 3 x 9, så viker man ner sitt tredje finger från vänster. Då får man två fingrar till vänster om den som representerar tiotalen i produkten, och sju fingrar till höger om det fingret som då representerar entalen, dvs. 27. Lite fyndiga hjälpmedel! När det kommer till 7ans tabell lärde vi oss att produkten i 7ans tabell är detsamma som produkterna från 5ans och 2ans tabell adderat med varandra. 


Tips på repetition med ert barn:
a) Samtala gärna med ert barn om knepen för 9ans tabell och 7ans tabell. Repetera dem vid behov.
b) Träna multiplikationstabellerna tillsammans med ert barn antingen genom att barnet redogör tabellen för dig eller att ni turas om att säga varsitt “skutt”. 


SO

Denna vecka har vi fortsatt jobba vidare med resväskan. Denna vecka har jobbat vidare med att forska om ett land och skriva in i vår resebroschyr. Väskorna blir så fina.  



NO/Tk

No/teknik utgick då Therese var sjuk, därför tar vi nya tag för experiment nästa vecka. 


Engelska
Den här veckan har vi fortsatt fokusera på uttal. Vi har pratat om uttal och vilka svårigheter som kan uppkomma när man talar ett språk och ska lära sig ett annat språk som ex. engelska. Vi har sedan gjort en övning där vi tränar på uttal av engelska ord på olika sätt. Eleverna har sedan fått sitta i par och ha dialogsamtal tillsammans där de utgått från ett manus och sedan fyllt på med egna ord. Eftersom 3B även gjorde detta förra veckan fick de arbeta med ett extra häfte om djur samt träna på att skriva egna presentationer. 


Idrott

Nästa vecka kommer vi leka röda/vita rosen. Denna vecka har vi kläder efter väder och byter inte om på FTA. Tänk på att det börjar bli kyligt ute så eleverna klär sig varmt och jag rekommenderar mössa och vantar. 


Vecka 42
Mån:

Tis: Idrott blå grupp

Ons: 

Tor: Idrott röd grupp
Fre: Idrott båda grupperna 

Hoppas ni får en fin helg tillsammans med era härliga barn!
Hälsningar, pedagogerna i årskurs 3

linnea.sjoo@norrkoping.se
therese.skoldeback@norrkoping.se
vanessa.forsyth@norrkoping.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar