Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 28 oktober 2022

Veckobrev v.43 År 2

 Hej!

Då har vi kommit fram till höstlovet! Ett välbehövligt lov väntar för både barn och vuxna. Vecka 46 börjar simningen, en grupp kommer att åka på måndagar och den andra på fredagar. Vilka vuxna som kommer åka vet vi inte ännu men förhoppningsvis har det klarnat till efter lovet. I torsdag så hade vi ett samtal med era barn om hur de sköter sig på frita. Vi pratade om att följa skolans regler och respekt för vuxna. Där behöver vi hjälpas åt så det kan vara så att ni får samtal framöver när era barn inte gjort som de ska. Idag fredag har vi firat att era barn har lyckats samla ihop 10 000 i Nompix Burken i 2A. Då fick de önska och rösta vad de ville göra under fredagens eftermiddag. Det blev party och film med popcorn. 


Matematik

Den här veckan har vi arbetat klart med kap 2 i matematikboken och igår avslutade vi med ett test. Det är bra om de som har som mål att klara AG2 övar minst 2ggr varje vecka. Även de som övar på AG1 behöver träna på mycket. AG utmaningar ligger under utmaningar på NOMP. Resultaten kommer ni få nästa vecka.


Svenska

Vi har under veckan skrivit klart våra deckarhistorier och nu är nästan alla klara.

Läsförståelse arbetar vi med varje vecka och det handlar om att läsa ett stycke och svar på frågor. Både som är lätta att finna i texten och några som man får klura på.

Högläsning och sedan har vi lyssnat på en spökhistoria. 

So

Vi har fortsatt temat - Stopp min kropp och den här veckan handlade det om att förstå gränser och integritet - både egen och andras. Vi diskuterade begreppet samtycke och vad det innebär. Vi pratade om olika sätt att hälsa på varandra och 2B har provat lite olika sätt på morgonen. Vi har också tittat på lilla aktuellt skola och diskuterat några av veckans nyheter. Vi tittade också på Evas superkoll om Halloween och alla helgons dag. De fick även titta på hur det gick på deras geografitest.

No

På no lektionen den här veckan har vi gjort ett klass experiment där vi har tittat på hur vatten sjunker undan i olika sorters jord. Vi pratade först om hur det brukar vara på skolgården när det regnar och om vad vi trodde skulle hända i experimentet. Efter experimentet jämförde vi det vi trodde med det som hände och sammanfattade det vi nu vet om sand, lera och humus.

Idrott

Vecka 45 kommer vi börja med idrott inomhus. Vi kommer introducera det nya arbetsområdet som handlar om lekar, spel och olika typer av sporter. Vi kommer ha mycket fokus på fair play. Viktigt med rätt utrustning på idrotten. Rena inomhusskor och bra kläder att röra sig i. Ombyte och dusch som vanligt när vi är inomhus på FTA. 

Teknik

Den här veckan har vi konstruerat grytunderlägg. Barnen valde sin bit att bygga på samt sandpapprade de stickiga kanterna. Därefter fick de använda sin ritning för att göra sitt mönster. En del fick byta lite material då det inte fanns det som de tänkt. De fick fundera på om grytunderlägget uppfyllde de kriterier vi pratat om,( klara värme samt vara stadigt). Det var en rolig uppgift med många fina och fantasirika konstruktioner. De barn, som inte är klara med uppgiften att sortera har tagit hem sin teknikbok för att göra klart. Den ska vara tillbaka måndag v.45 om de inte redan gjort och lämnat tillbaka den.


Bild

Ingen bild denna vecka, vi startar nytt område, collage, efter höstlovet.


Musik

Vi har avslutat vårt arbete med spöksången. Barnen har gjort egna verser, den ena hemskare än den andra. De som ville fick sjunga upp sin vers och spela rytminstrument till för de andra, annars sjöng vi tillsammans.


Nästa vecka

Är det höstlov men frita är öppet, glöm inte att anmäla ändringar!

Vecka 45 

Vi kommer börja med studiestöd på tisdag 13.35-14.20. Vi tänker att detta är ett tillfälle för de som behöver träna på något, har varit sjuka eller inte hunnit färdigt.


Måndag
Tisdag - Idrott inomhus
Onsdag
Torsdag - Idrott inomhus
Fredag -  Läsläxa kap 10


Ha en skön helg och ett skönt lov!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar