Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

torsdag 6 oktober 2022

Veckobrev v.40 Årskurs 3

Hej! 


Den här veckan har varit en kort vecka men vi har ändå hunnit med en massa roliga och intressanta saker! I onsdags hade vi en otroligt härlig fotbollsmatch på lunchrasten och de som var med spelade alla superbra och var goda kamrater! Väldigt roligt att se! 


Information


Utvecklingssamtal
Varmt välkomna på utvecklingssamtal mellan v.42-43! Nytt för i år är att vi är tre mentorer vilket innebär att elever i 3a kommer att ha utvecklingssamtal med Linnea eller Vanessa, och elever i 3b kommer att ha utvecklingssamtal med Therese eller Vanessa. Viktigt att komma ihåg att det spelar ingen större roll vilken mentor man har utvecklingssamtal med då vi tre arbetar väldigt tätt och delar samma bedömningar och är samstämmiga. 

Vi bifogar tider för utvecklingssamtal i detta dokument där ni bokar tid via ett online dokument. För att boka tid via online dokumentet klickar ni på länken “Tider för utvecklingssamtal” nedan och därefter “redigera”. Uppe till vänster kommer det stå “sparar..” under tiden ni skriver i dokumentet. Dubbelkolla att det står “sparat till OneDrive” innan du klickar bort sidan. Vid eventuella svårigheter att boka skriv gärna ett mejl till någon av oss så skriver vi in er på den angivna tiden. 

Bokning av tid måste ske senast fredag 14 oktober! Detta är för att vi ska ha tid för förberedelser och att veta vilka tider vi blir uppbokade på för att säkerställa bemanning i grupperna. Vid ändrade tider, boka gärna upp er på en annan ledig tid direkt här i dokumentet med minst tre dagars mellanrum (kom då ihåg att ta bort er gamla bokning) eller hör av er till någon av oss.  


Tider för utvecklingssamtal


Publicering av resultat av matteprov
På föräldramötet lyftes ett önskemål om att vi skulle skicka hem prov för underskrift vilket vi skulle fundera på. Denna gång kommer vi inte att skicka hem själva provet då syftet med provet är att jag som lärare ska kunna bedöma mina elever och utifrån det veta vad eleverna behöver träna vidare på och hur jag som lärare ska utforma min undervisning. Vi förstår att ni är engagerade föräldrar som vill ta del av era barns resultat. Vi kommer att publicera resultatet i IST där ni ska kunna se bedömning och eventuell kommentar om det var något särskilt som eleven visade att den behöver träna vidare på men själva proven skickar vi inte hem. 


Övergångsaktivitet med Lindöskolans år 3
På torsdag 13/10 kommer vi ha en träff med Lindöskolans årskurs 3 som förberedande inför övergången till årskurs 4. På detta sätt får eleverna redan nu börja bekanta sig med eventuella framtida klasskamrater. Det bidrar även till ett mer kvalitativt arbete inför klassindelningen inför årskurs 4 för de elever som ska gå kvar på Bråviksskolan. Vi kommer att ha ett par träffar under läsåret där vi ibland är på Lindöskolan och ibland på Bråviksskolan. Detta innebär att det blir schemabrytande denna förmiddag, så ingen idrott (men en promenad till lindöskolan i alla fall). 


Ämnesinformation


Svenska

Vi har arbetat med läsresan. Vi har både läst om och lyssnat på en faktatext om kejsarpingviner. Vi har lärt oss mycket ny fakta om dem och eleverna är proffs på hur mycket dem behöver äta och hur länge mamman/pappan är borta innan det är dags att byta av i barnpassningen. Vi har även hunnit med att jobba klart med lite extra grejer så nu ligger vi i fas.


Matematik

Vi har arbetat med multiplikationstabellerna 4,8, 3 och 6. Vi har övat tabellerna i par och i grupper med hjälp av mattelekar och samarbetsövningar. Eleverna har sedan fått träna vidare på tabellerna i deras matteböcker. Det har varit uppskattade lektioner! 


SO

Vi har fortsatt arbeta med våra resväskor. Denna vecka har eleverna fått göra klart sin väska. De har också fått tillverka sina egna pass, resebroschyrer och skrivit packningslistor. Nästa vecka ska eleverna få biljetter och vi ska “resa” till olika länder för forska mer. 



NO/Tk

Vi har under denna vecka jobbat med experimentet som heter “vi undersöker olika slags socker” eleverna fick titta noggrant med förstoringsglas både på strösocker kristaller och på bitsocker där vi kunde konstatera att det består av små kuber som glänser. Eleverna fick sedan gissa vilken av blandningarna som löste sig snabbast i vattnet. Eleverna fick lite olika resultat och vi fick roliga diskussioner. 


Engelska
Den här veckan fick bara 3B engelska på grund av studiedagarna. 3A kommer att få göra samma aktiviteter under nästa vecka. Vi har pratat om uttal och vilka svårigheter som kan uppkomma när man talar ett språk och ska lära sig ett annat språk som ex. engelska. Vi har sedan gjort en övning där vi tränar på uttal av engelska ord på olika sätt. Vi har repeterat innehållet från förra veckan om engelska djur och hur man kan beskriva dem. Eleverna har sedan fått sitta i par och ha dialogsamtal tillsammans där de utgått från ett manus och sedan fyllt på med egna ord. Detta var ett uppskattat innehåll som vi kommer göra fler gånger! 



Vecka 41
Mån:

Tis: Idrott blå grupp

Ons: 

Tor: Övergångsaktivitet med Lindöskolan år 3, ingen idrott
Fre: Idrott båda grupperna 

Hoppas ni får en fin helg!
Hälsningar, pedagogerna i årskurs 3

linnea.sjoo@norrkoping.se
therese.skoldeback@norrkoping.se
vanessa.forsyth@norrkoping.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar