Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 28 oktober 2022

Getingens veckobrev v.43

 

Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!

Tänk vad tiden går fort, snart är det höstlov!

Den här veckan har vi avrundat våra teman: Barnkonventionen och Allas lika värde liksom tema höst. Vi har pysslat inför Halloween, haft massvis av barnens val och gjort kompissolen. Syftet med kompissolen är att alla ska känna sig trygga med varandra och kunna backa tillbaka och komma ihåg vad vi sa om hur vi vill bli bemötta av våra vänner, hjälpa barnen med problemlösning och bygga ett fint självförtroende. Vi vill ha roligt tillsammans. Vi vill bli bra kompisar som lyssnar och tar hand om varandra. Vi vill att alla ska må bra i skolan och på fritids. Därför uppmärksammar vi positivt beteende och bemöter negativa situationer, kommentarer och liknande med att tydligt visa på hur vi är med varandra.

En del av våra elever behöver tänka på sin attityd/språk när de pratar med sina kompisar och vuxna.

Under veckan 43 har vi pratat om olika situationer som uppstod under fritatiden. Vi har lyft goda exempel som t.ex. när någon bjuder in en kompis, löser en konflikt på ett lyckat sätt eller hjälper sina kompisar. Dessutom har vi diskuterat om situationer vi ”behöver tänka kring”. När ett problem uppstår och vi har svårt att lösa det så diskuterar och pratar vi om hur vi kan lösa problemet på olika sätt. Oftast får vi flera bra tips av kompisarna: Säg stopp med stopphanden, säg ifrån när något känns fel, fråga någon som är ensam om kompisen vill vara med och gå till en vuxen för att få hjälp!

Vi vill uppmärksamma er att en del elever ”fuskar” med sina telefoner. Prata gärna med era barn att de måste lämna in sina telefoner redan på morgonen. Telefonerna ska vara inlåsta i vårt skåp.

Nu hoppas vi på en härlig fredag och att barnen sedan får en underbar helg och höstlov tillsammans med er.

Hälsningar från Getingens personal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar