Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

måndag 24 oktober 2022

Veckobrev år 4 v.43

 v.43

Hej
Vi har uppfattat det som att flertalet föräldrar inte kommer in på veckobrevet på IST. Vi lägger dubbla kopior här under en period. Följande publicerades i fredags.

Hej!


Eleverna har önskat att få ha spexvecka, det innebär att de ska klä ut sig i olika teman för varje dag. Det är helt frivilligt om man vill delta eller vilken/vilka dag/ar man vill delta. Vi läser enligt ordinarie schema och spexar inte innehållet på lektionerna. Skolan tillåter inga masker för ansiktet eller vapen. Veckans teman är:

Måndag: Motsatt kön
Tisdag “Kommit fel”

Onsdag: Kändis

Torsdag:Sport

Fredag: Halloween


SO
I so:n har vi påbörjat arbetsområdet Ekonomi, vi har bl.a. gått igenom begrepp såsom: ekonomi, pengar, skatt (inkomstskatt, moms), offentliga sektorn, det ekonomiska kretsloppet, utbud och efterfrågan och inflation. Vi fortsätter med att gå in lite mer djupgående på dessa begrepp.


Eng
I engelskan avsluter vi kapitlet Me and My Family, eleverna har skrivit bedömningstexter om sig själva och sin familj och tränar nu på att med hjälp av stödord berätta muntligt för mig.

 

NO

Vi fortsätter med magnetism. Efter lovet under v.46 kommer vi ha avstämning i magnetism.


Teknik

Vi avslutar området med tekniska system. Vi kommer ha avstämning måndag v. 46. Tyvärr infaller det samma vecka som No-avstämning men båda är relativt små avstämningar.


Matematik

Onsdag genomförs ett bedömningstillfälle i arbetsområdet multiplikation. Eleverna har under veckan fått hem övningspapper ifall man vill förbereda sig hemma lite extra. Efter lovet börjar vi arbeta med division och dess samband till multiplikation.


Idrott och hälsa

Idag fredag har vi avslutat arbetsområdet friluftsliv och utevistelse med en bedömning i orientering. Nästa vecka börjar vi med idrott inomhus. Eleverna förväntas då anpassa sin klädsel så att de kan röra sig obehindrat under lektionerna. Inomhusskor är ett krav. Möjlighet till att byta om och dusch finns.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar