Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 7 oktober 2022

Veckobrev vecka 41 åk 5


Hej. Under v 42 0ch 43 bjuder högstadieskolorna in till informationskvällar inför skolvalet i januari. Djäknepark har sin kväll den 25/10, och ser gärna besök både från år 4,5 och 6. 

Länk för anmälan Informationskvällar inför skolval - Norrkoping:


Vecka 41 kommer vi i åk 5 att påbörja ett värdegrundsarbete som kommer att pågå resten av terminen. Vi kommer att börja med ett område som handlar om grupptryck och hur man kan göra för att inte hamna i den typen av  situationer. Fråga gärna era barn om vad vi har pratat om i skolan under veckan.



5A-Vecka 41

Måndag: Idrott 

Tisdag: 

Onsdag: Idrott

Torsdag:

Fredag: tabelltest matematik

5B-Vecka 41

Måndag: Idrott

Tisdag:  

Onsdag: Idrott

Torsdag: 

Fredag: tabelltest  matematik

5C-Vecka 41

Måndag: 

Tisdag: 

Onsdag: Idrott

Torsdag: 

Fredag: tabelltest matematik



Sv: Vi fortsätter med kapitel 4 i “I huset bredvid” och har som mål att avsluta det under vecka 41. Under vecka 42 och 43 kommer eleverna att skriva två stycken bedömningar den ena i form av miljö och personbeskrivningar (v.42) och den andra i form av en instruerande text (v.43). 



Eng: Vi kommer att slutföra arbetet med texten “At the pool”. Sedan kommer eleverna att få träna på läsförståelse genom olika övningar och olika texter, detta för att repetera inför kommande bedömning i läsförståelse vecka 43.


SO: Vi fortsätter att arbeta med temat “att leva i samhället”. Under veckan kommer vi att arbeta med “Att skiljas, adoption och vad som är tjejigt och killigt”. Vi kommer även att titta på film 2, i serien “Sommaren före sexan,” 


Matte: Vi börjar med nytt kapitel som handlar om bråk. Vi börjar med att repetera vad bråk är och sedan räknar vi med bråk.



Idrott: Friluftsliv där eleverna kommer bygga och elda i eldstäder, stormkök, allemansrätten och lekar i skogen. Avstämning sker v.43.



NO: Vi fortsätter arbetet med Kemi. Där ska vi sortera efter olika egenskaper. Vi kommer göra laborationer om surt och basiskt. 


Teknik: Vi fortsätter arbetet med kretsar kring el. Eleverna ska få träna på att felsöka.


Trevlig helg!

Ingalill






 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar