Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

söndag 23 oktober 2022

Veckobrev vecka 43 åk 5



Hej!


Denna vecka har eleverna haft “spexvecka” som de kommit fram till på eget initiativ. Många härliga utklädnader har vi fått se. Kul! Vi har även börjat publicera några uppgifter som är klara i IST. Där kan ni se hur vi bedömt dem. Notera att detta endast är ett mindre område inget som speglar hela terminen. Men det kan vara bra att se om det är något vi behöver arbeta mer med. Här nedan följer en länk där ni kan gå in och se det vi publicerat: 


http://norrkoping.se.ist.com/guardian



5A-Vecka 43

Måndag: Idrott 

Tisdag: 

Onsdag: Idrott

Torsdag: Bedömning engelska 

Fredag: Bedömning svenska

5B-Vecka 43

Måndag: Idrott

Tisdag: 

Onsdag: Idrott

Torsdag: Bedömning svenska

Fredag: Bedömning engelska 

5C-Vecka 43

Måndag: 

Tisdag: 

Onsdag: Idrott, Bedömning engelska 

Torsdag: 

Fredag: Idrott, Bedömning svenska 



Sv: Eleverna kommer under vecka 43 att ha bedömning i att skriva en instruerande text, den kommer att handla om hur man gör upp eldstäder. Denna bedömning görs tillsammans med idrotten, i idrottens classroom finns det begrepp och filmer som är en bra förberedelse inför bedömningen. 


Eng: Under vecka 43 kommer eleverna att göra en bedömning i läsförståelse. 


SO: Vi fortsätter att arbeta med temat “att leva i samhället”. Under veckan kommer vi att arbeta med “mänskliga rättigheter och barnkonventionen “  Vi kommer även att titta på film 4, i serien “Sommaren före sexan,” 


Matte: Vi arbetar med att multiplicera och dividera bråk.


Idrott: Friluftsliv där eleverna kommer bygga och elda i eldstäder, stormkök, allemansrätten och lekar i skogen. Avstämning sker v.43 båda lektionerna. Att förbereda sig inför avstämning finns begrepp och filmer i Classroom. 



NO: Vi fortsätter arbetet med Kemi.Vi börjar repetera det vi arbetat med inför avstämningen som kommer vara V.46. Länkar till vad de ska träna på kommer i Classroom v.43.


Teknik: Vi fortsätter arbetet med kretsar kring el. Eleverna ska få träna på att felsöka. För kännedom har eleverna teknik varannan vecka. Detta för att kunna få 60 min teknik istället för 30 min. Det är väldigt svårt att hinna med något praktiskt på 30 min därför har vi gjort så. Den veckan de inte har teknik har de istället svenska.





Viktiga dagar framöver

Höstlov v.44




Trevlig helg!

Arbetslag åk 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar