Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 21 oktober 2022

Förskoleklass Blomsterängen

 

Veckobrev v.42 Förskoleklass Blomsterängen

 

Hej alla elever och föräldrar,

 

Den här veckan har vi hunnit med mycket. Charlotte kom äntligen tillbaka i tisdags efter en långdragen influensa. I ateljén har eleverna skapat lejon med hjälp av höstlöv som de samlat utomhus. Det resulterade i fina alster som ni kommer att kunna ta del av i klassrummet. Eleverna tycker att det är roligt när vi använder olika material i skapandet och särskilt fint blir det när vi använder årstidens tecken. Eleverna har haft idrott med Felix. Låt ditt barn berätta mer. Vi har varit ute mycket i den friska luften, där har eleverna lekt fritt och i styrda lekar. Vi har spenderat mycket tid på innergården undertiden som Matilda och Charlotte har genomfört uppdrag i Hitta Språket. I samband med lunchrasterna har eleverna själva fått välja att vara med vid aktiviteterna som erbjuds. Eleverna gillar aktiviteterna och deltar gärna. Låt ditt barn berätta om någon aktivitet under lunchrasterna som de tyckte om under veckan. I torsdags uppmärksammade vi Måltidens dag i matsalen. Vår fantastiska kökspersonal bjöd oss på efterrätt. Mycket gott! Vi har fortsatt med våra högläsningsböcker om Barnen i Bullerbyn, eleverna är duktiga på att lyssna noga för att sedan kunna vara med och svara så utförligt de kan på kontrollfrågorna. Nu har eleverna gått på Bråviksskolan ett antal veckor och det märks tydligt hur duktiga de är på att följa och förstå regler, förhållningssätt och direktiv. Det är något de har fått beröm för under veckan.

På tisdagar är det idrott. Nu har vi börjat vara inomhus. Vi önskar att eleverna kommer ombytta på morgonen. I sin idrottspåse behöver de ha ett ombyte att byta om till efter lektionen, inomhusskor och handduk. Duschtvål är valfritt men den behöver vara parfymfri.

Välkomna till synligt lärande, torsdagen den 27/10, i samband med hämtning. Vi förbereder ert barn och blanketter kommer att finnas på plats i klassrummet. Sista dagen för synligt lärande denna gång är fredagen den 18/11.

Under vecka 43 kommer ni att få hem en lapp med lista över klassföräldrarna. Vi diskuterade detta på föräldramötet och kom fram till att ni önskade hjälp från vår sida med det. Vill ni göra ändringar är det helt upp det er och ni får diskutera det med varandra. Önskar ni att lämna ut information från klassföräldrarna till övriga föräldrar går det givetvis bra att mejla information till oss framöver och så publicerar vi det i veckobrevet så att informationen når alla.

Nu är det kallare tider och barnen behöver ordentliga ytterkläder. En del barn saknar fleecetröjor att ha under jackan, överdragsbyxor, mössor och vantar. Se gärna över barnens kläder så att vi kan hjälpa dem att välja rätt i samband med att vi går ut. Snart kommer det att bli lerigt ute och då behöver barnen ha lekbyxor, överdragsbyxor alternativt ombyte.

Just nu håller vi på att förflytta vår blogg till IST. Ni kommer att få en notis när det finns ett nytt blogginlägg tillgängligt för er i IST. Under några veckor framöver kommer vi att publicera veckobreven som vanligt på Bråviksskolans blogg samt via IST. Gå gärna in på IST för att se om ni kan se veckobrevet där. Ni är välkomna att återkoppla till oss via mejl om det fungerar.

 

Tack för ett gott samarbete.

 

 

Trevlig helg

Önskar,

Charlotte, Matilda, Ida-Marie, Lina, Jocke & Felix

 

charlotte.vanky@norrkoping.se

matilda.meedendorp@norrkoping.se

ida-marie.krafft@norrkoping.se

lina.klasson@norrkoping.se

joakim.paulsson@norrkoping.se

sebastian.lundberg@norrkoping.se (Om ni vill nå Felix går det bra att mejla till denna adress)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar