Bråviksskolan ligger i ett naturskönt område nära Bråviken. Våra skoldagar präglas av nyfikenhet, upptäckarglädje och kreativitet. "Våga prova en större hatt" - våga växa lite till.

fredag 21 oktober 2022

1A och 1B

 

Veckobrev vecka 43

Vi har börjat med NTA i no och arbetar med fasta ämnen och vätskor. Vi har fokuserat på att stapla och rulla samt fasta ämnens olika egenskaper som form och färg. Eleverna är engagerade i sitt pararbete då de utför olika experiment. De gör även förutsägelser för att sedan undersöka och få ett resultat.

På bilden arbetar eleverna med varma och kalla färger.

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Ee, spårat, ljudat, läst och skrivit. Kom ihåg att skicka tillbaka svenskaprovet underskrivet till skolan. Vi sparar proven och jämför så att vi kan påvisa utveckling.

I matematiken har eleverna arbetat med addition, subtraktion, dubbelt, hälften och format siffrorna 6,7,8 och 9. Några elever behöver arbeta klart i räkneboken innan höstlovet, se gul post it på bokens framsida.

Vi har haft klassråd och pratat om hur vi har det i klassen och på rasterna. På måndag ställer vi in klassrådet och arbetar med FN.

På idrotten har eleverna lekt doppboll.

I engelskan fortsätter vi att arbeta med siffror.

Eleverna ska vara ombytta och klara på morgonen för idrott på onsdag och torsdag.

Välkomna på synligt lärande i anslutning till hämtning torsdagen den 27/10. Ditt barn kommer att visa dig sitt skolarbete enligt en checklista och även prata om frita. Du som förälder har möjlighet att kunna få en inblick i ditt barns utveckling. Det är ett viktigt möte då du får all information från ditt barn så boka in datumet och tiden redan nu. Pedagogerna är inte närvarande utan det är ett möte mellan dig och ditt barn.

Fredagen den 28/10 ska den röda gruppen ta med sig ett favoritgosedjur som får plats i skolväskan. De ska presentera, skriva och måla om sitt gosedjur på en halvklass lektion.

Fredagen den 28/10 får eleverna i år 1, de som vill, klä ut sig till Halloween. De får inte ha masker för ansiktet och heller inga tillbehör utan bara kläder. Plocka gärna ihop något som finns hemma eller låna av en kompis. Eleverna är ombytta, målade och klara vid skolstart. Sista lektionen har vi Halloween mys med pyssel, popcorn och saft. Ett lite trevligt avslut av den första perioden av höstterminen. Bra jobbat alla elever i år 1.

Läxa till måndag vecka 43 är läseboken kapitel 8 och ordbilderna du och den. Träna också på att skriva ordbilderna.

Läxa till måndag vecka 45 är läseboken kapitel 9 och ordbilden har. Träna också på att skriva ordbilderna.

Trevlig helg önskar

Evalotth Madeleine Jenny Katarina Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar